ΓΕΛ Ορχομενού: η μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, εντυπώσεις και προβληματισμοί

Ολοκληρώνοντας σήμερα τη διαδικασία και του 2ου ιστολογίου, θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για κριτική και αναστοχασμό. Προσωπικά και σαν εκπαιδευτικός εξεπλάγην από το ενδιαφέρον των μαθητών μου, τη συνέπεια και την αφοσιωσή τους! Δεδομένου ότι η εφημερίδα μας δημιουργήθηκε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος, που σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να θυσιάζουν τουλάχιστον 2 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους εβδομαδιαίως, το γεγονός της αμέριστης προσήλωσής τους είναι ακόμα πιο ευχάριστο και ενθαρρυντικό για τη συνέχεια! Έχουν ενθουσιασμό, πρωτότυπες ιδέες, προβληματισμούς και όλα θέλουν να τα μοιραστούν με συνομηλίκους τους.

Το 1ο Ιστολόγιο μας απογοήτευσε, ενδεχομένως λόγω κακού συντονισμού…τα άρθρα του κεντρικού θέματός μας έμειναν χωρίς σχολιασμό από το συνεργαζόμενο σχολείο με αποτέλεσμα να υπάρξει μια δυσαρέσκεια. Οι μαθητές διψούν για διάλογο και αυτό δεν έγινε στο 1ο Ιστολόγιο…ωστόσο προχωρήσαμε με τις μόνιμες στήλες πάνω σε θέματα κυρίως τοπικού και σχολικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού προβληματισμού στα 2  Editorial που είχαμε ως τώρα.

Το πρόγραμμα αποδείχτηκε πολύ πιο απαιτητικό και χρονοβόρο απ’ ό,τι είχα υπολογίσει αλλά οι μαθητές δείχνουν τόση προθυμία, τηρούν τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα ικανοποιητικά, ώστε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και για μένα. Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι μόνο τα προβλήματα στη συνεργασία μεταξύ των σχολείων-ομάδων, κάτι που ανέφερα  και παραπάνω, κυρίως γιατί οι έφηβοι έχουν την τάση να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν όταν αθετούνται τα προσυμφωνημένα…στόχος του προγράμματος ήταν η επικοινωνία και ο δημοκρατικός διάλογος και προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Ελπίζω στο μέλλον να καταφέρουμε να βρούμε τη χρυσή τομή ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με επιτυχία και όμορφες αναμνήσεις.

Πάνου Αναστασία

;


Μια απάντηση προς “ΓΕΛ Ορχομενού: η μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, εντυπώσεις και προβληματισμοί”

 1. κα Πάνου, ευχαριστούμε θερμά για την ανατροφοδότηση που μας δίνετε.
  Είναι ιδιαίτερη χαρά να πληροφορούμαστε τον ενθουσιασμό των παιδιών και την πρωτότυπη σκέψη που αναπτύσσουν με αφορμή τη δημιουργία της ηλεκτρονικής εφημερίδας.
  Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος τα συναισθήματα ματαίωσης που ένιωσαν ,όταν δεν έλαβαν σχόλια από τους κριτικούς αναγνώστες/συνεργαζόμενο σχολείο, όπως είχε συμφωνηθεί.
  Το συνεργαζόμενο σχολείο οφείλει για λόγους συνεργασίας να βρει έναν τρόπο αποκατάστασης του κενού που δημιούργησε η παράλειψη του ρόλου του στο πρώτο ιστολόγιο έστω και τώρα.
  Ευελπιστώ πως σ’αυτό το 3ο ιστολόγιο , όπου πάλι το σχολείο σας είναι ο εκδότης πως θα τύχετε καλύτερης μεταχείρισης και οι μαθητές σαςθα λάβουν εγκαίρως τα σχόλια από το σχολείο-peer και θα έχουν την εμπειρία της επικοινωνίας και του δημοκρατικού διαλόγου μέσα από κείμενα που δηλώνουν σκέψεις, αντιλήψεις, απόψεις, που τόσο προσδοκούν.

  Καλή συνέχεια

Copyright © editors-critical viewers          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς