1ο ιστολόγιο

Συνάδελφοι συγχαρητήρια!! Διάβασα τα κείμενα των παιδιών αρκετά είναι εστιασμένα στο στόχο μας που είναι η έκφραση της γνώμης τους τε καίρια ζητήματα και ο διάλογος μεταξύ τους.

Με αφορμή κάποια άρθρα των παιδιών θεωρώ πως θα ήταν ενδιαφέρον να συζητήσετε τις σκέψεις και τις απόψεις τους για τα κοινωνικά δίκτυα στη ζωή τους και να κάνουν αναρτήσεις επί του θέματος.’Οπως και για το πως βιώνουν τη σχολική ζωή που αποτελεί την καθημερινότητα τους.

Συνάδελφοι ,καθώς ο οπτικός γραμματισμός αποτελεί μια τάση στην εκπαίδευση μας ,καλό θα ήταν να ενθαρρυνθούν οι μαθητές στην ανάρτηση ολιγόλεπτων video από το youtube ή το vimeo σε σχέση με το κείμενο που έχουν αναλύσει και σχολιάσει και που συμπληρώνει και δεν θα υποκαθιστά το κείμενο. Ως αναγνώστρια μου δημιουργήθηκε π.χ η περιέργεια να δω φωτογραφίες από το χωριό και την κωμόπολη ή από το Μουσείο που περιγράφεται.

@κος Βαγενάς-καΠάνου, απ’όσο γνωρίζω το Λύκειο του Ορχομενού είχε το ρόλο του εκδότη σε αυτό το πρώτο ιστολόγιο και οι μαθητές του Λυκείου της Καρδίτσας ήσαν οι κριτικοί αναγνώστες, οι μεν εκδότες ανάρτησαν τα κείμενα τους , ωστόσο δεν αναρτήθηκαν σχόλια από τους αναγνώστες.

Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή τι άλλο; Ενημερώστε μας σχετικά και ας γίνει ο σχολιασμός .

Συνάδελφοι, καλό είναι να κοινοποιήσετε με μια ανάρτηση στον εδώ χώρο τις θεματικές ενότητες που οι μαθητές των σχολείων σας από κοινού θα επεξεργαστούν για το δεύτερο ιστολόγιο. Καλή συνέχεια.

Συναδελφικά,

Ειρήνη Παπαδάκη

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © editors-critical viewers          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση