Επιστροφή σε ΟΜΑΔΑ Β΄

Ηλεκτρονικές απάτες (μια προσωπική εμπειρία)

Ηλεκτρονικές απάτες (μια προσωπική εμπειρία)

από την Δέσποινα Μαρκάκη

Ένα πρωί, στους υπολογιστές στο χώρο της εργασίας μου, έφτασε ένα mail που μας αναστάτωσε…

Ήταν από κάποιον υπάλληλο τράπεζας στο εξωτερικό, που χρειαζόταν άμεσα τη βοήθειά μας, καθώς έγραφε, για να τον απαλλάξουμε από … ένα τεράστιο χρηματικό ποσόν, το οποίο μετά θα μοιραζόμασταν εμείς κι αυτός !

Με λύπη μου λέω πως πέσαμε στην παγίδα και θέλαμε να τον «βοηθήσουμε». Άλλωστε, είχαμε οικονομική στενότητα. Και δεχτήκαμε.

Μιλήσαμε και τηλεφωνικά μαζί του, με τον τρόπο του μας έδωσε να καταλάβουμε ότι λέει αλήθεια. Επέμενε να συμβουλευτούμε και δικηγόρο, για να μας πείσει ότι έτσι μας δείχνει πως δεν είναι απατεώνας. Προφανώς, νομίζοντας ότι δεν θα πάμε… Για καλή μας τύχη, πήγαμε !

Αποφασίσαμε να ανέβουμε στην Αθήνα, να συμβουλευτούμε ένα καλό δικηγόρο, για να είμαστε καλυμμένοι από νομικής άποψης. Ο δικηγόρος μας είπε πως καλύτερα να το αποφύγουμε αλλά αν θέλαμε να το ψάξει, η αμοιβή του θα ήταν 20.000 € πριν αρχίσει και για όπου φτάσει. Μας φάνηκε τεράστιο το ποσόν και έτσι γυρίσαμε πίσω, χωρίς να κάνουμε ευτυχώς καμιά βλακεία !

Μάθαμε πως ο δικηγόρος είχε στο γραφείο του άλλες 58 υποθέσεις με παρόμοιες απάτες.

Η γνώμη μου μετά από αυτήν την εμπειρία, είναι να μην ασχολούμαστε ποτέ με άγνωστα και περίεργα mail, κανένα από αυτά δεν είναι για καλό μας !

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/cpap/%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b2%ce%84/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bc/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση