Επιστροφή σε ΟΜΑΔΑ Β΄

Ηλεκτρονικές Αγορές (Η γνώμη μου)

από την Λίτσα Ασσαριωτάκη

Σίγουρα για πολλούς καταναλωτές, οι αγορές μέσω Ίντερνετ είναι κέρδος ελεύθερου χρόνου, όπως κέρδος είναι και τα δώρα που κάνουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα μαζί με την αγορά. Η ποικιλία των αγαθών και υπηρεσιών είναι τεράστια. Όμως πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεκτικός και να έχει γνώση των τυχόν κινδύνων.

Όσον αφορά τον χρόνο, που πολλοί λένε πως κερδίζουμε παραγγέλλοντας από το internet, λέω πως όσο χρόνο θα κάναμε να αγοράσουμε κάτι από το Διαδίκτυο, τόσο σχεδόν χρόνο θα κάναμε να ψωνίσουμε στα μαγαζιά, παίρνοντας μαζί και το παιδί μας, ή κάποιο φίλο ή φίλη !

Σε μέρες γιορτής, Πάσχα, Χριστουγέννων, πλούσιοι και μη συνηθίζουν να αγοράζουν από το internet δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όμως, για μένα, έτσι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα γιορτινή… Όταν δεν πάρεις την οικογένεια να ψωνίσετε, να γελάσετε, να κάνετε τη βόλτα σας, να χαρείτε παρά να κλειστείτε στο κουτί … κάνοντας παραγγελίες. ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ !

Άλλο παράδειγμα ; Τα ρούχα. Δεν θα αγόραζα από το internet, κάποτε αγόρασα από περιοδικό και τελικά αυτό που έλαβα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που είχα δει. Καλό δεν θα ήταν να τα δοκιμάζουμε σε κατάστημα ρούχων ; Να πάμε στα μαγαζιά, να ψωνίσουμε οικονομικά όσο μπορούμε και εκτός αυτού να στηρίξουμε τα Ελληνικά και τα τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες. Βλέπω μέρα με την ημέρα καταστήματα να κλείνουν, φυσικά και λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά υπάρχει και το κακό που κάνει το internet στις επιχειρήσεις.  Αν ψάξουμε, θα βρούμε οικονομικά και στην φυσική αγορά.

Αγορές μέσω internet, και θετικά και αρνητικά , η γνώμη δικιά σας !

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/cpap/%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b2%ce%84/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%ce%b7-%ce%b3%ce%bd%cf%8e%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση