Διάχυση του προγράμματος- Dissemination

dissemination-offline

 

Διάχυση του προγράμματος

Μια σειρά από εργαλεία επικοινωνίας χρησιμοποιούνται για τη διάδοση των στρατηγικών και των αποτελεσμάτων του προγράμματος στις στο σχολείο, τους γονείς, την πόλη μας, τους εκπαιδευτικούς μας αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των  άλλων σχολείων.

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται  είναι η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας, ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο και τηλεόραση, η δημιουργία podcast και η ανάρτησή τους σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες και κοινωνικά εκπαιδευτικά δίκτυα,η δημιουργία ενός καναλιού στο youtube , ενημερωτικά  φυλλάδια  και  ημερίδες .

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου ανάμεσα σε σχολεία που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη διάδοση της αποκτηθείσας γνώσης  και στην ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών.

Οι σελίδες  του προγράμματος στα κοινωνικα δίκτυα, facebook,  1o Λύκειο Ιλίου-50 χρόνια λειτουργίας

preview

Δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο Δυτική όχθη, που  περιλαμβάνει όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, άρθρο με τη συμμετοχή και τις δραστηριότητες του προγράμματος μας.

Το πλήρες άρθρο εδω!

Screenshot 2015-05-05 17.22.36Screenshot 2015-05-05 17.23.24

Διάχυση των εταίρων μας_ Dissemination of  our partners and friends

ΤΟΥΡΚΙΑ-TURKEY

11119454_10153124269683796_1292562533_n

paragraph-divider-clipart-1

Ανακοίνωση της δεύτερης κινητικότητας στη Ρουμανία.Ηλεκτρονική έκδοση Δυτική Όχθη

roumania

Διαβάστε όλο το αρθρο εδω!

paragraph-divider-clipart-1

 

imerida

Δημοσίευση της ημερίδας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Δυτική Οχθη

 

imerida

διαβαστε ολο το άρθρο εδω

paragraph-divider-clipart-1

Untitled

paragraph-divider-clipart-1

ενημερωση προγραμματος στα social media 

προετοιμασία της ημερίδας

12.2.2016

12669558_188811198144339_3066762287085245539_n

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την εκπαιδευτική ημερίδα στο 1ο ΓΕΛ Ιλίου και την εκπαιδευτική και μαθητική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στο πνεύμα της παιγνιώδους μάθησης.Βύρωνας και Ψυχικό κατεβαίνουν Λιόσια.
Το 1ο ΓΕΛ Ιλίου φιλοξενεί το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα και το 2ο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Gamification in education. Learn and play. Play and learn. Be there. Stay tuned.

 

Δημοσίευση της ημερίδας μας “ΤΠΕ και Gamification στην εκπαίδευση. η περίπτωση των Ευρωπαικών προγραμμάτων erasmus+” στην ιστοσελίδα της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας Αρσάκεια και Τοσίτσεια Γυμνάσια.

tpearsakeioδιαβαστε εδω!

tpegamificationparagraph-divider-clipart-1Ημερίδα: «Gamification in education»

Στις 6/4/2016 και ώρα 10:00-13:00 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας διασχολική συνεργασία με θέμα το παιχνίδι.  Gamification  λοιπόν στην πράξη. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν:

  • 1ο ΓΕΛ Ιλίου με τους 22 μαθητές του erasmus+  και τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος.
  • Β Αρσάκειο Τοσίτσειο Γυμνάσιο Ψυχικού με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αγγελική Μεταλληνού, Γερμανικής Φιλολογίας με 11 μαθητές.
  • 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μαρία-Μελίνα Λαινά, Γερμανικής Φιλολογίας και 13 μαθητές.

Ενημερωση και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Τοσίτσειου-Αρσάκειου Εκάλης. κλικ εδω!

paragraph-divider-clipart-1

10351015_10153951056901698_340268583194860723_n

To παιχνίδι μας στην ομάδα του european schoolnet academy  στο facebook. Ειναι μια δημόσια ομάδα με εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη , που συμμετέχουν στα σεμινάρια που διοργανώνονει ο οργανισμός και μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου  2000 μέλη.

Games in school….the european schoolnet academy.

 

Ερωτηματολόγιο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου “Games in school” 3rd round που διοργανώθηκε από την  European Schoolnet Academy

 

 

paragraph-divider-clipart-1

imeridaΣτο 15ο Γυμνάσιο Περιστερίου , πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα παρουσίασης των ευρωπαίκών προγραμμάτων ersamus+ KA1 και KA2. Το σχολείο μας παρουσίασε το πρόγραμμά μας μέσα από ένα βίντεο και μιά σειρά από διαφάνειες, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι δρασεις μας τα δυο αυτά χρόνια και τα αποτελέσματα συμμετοχής μας σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Ολοι οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα προγράμματα τους που διακρίνονται για την καινοτομία τους,τη μαζικη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η κα Ντρουτσα, υπέυθυνη των ευρωπαικων προγραμματων στο ΙΚΥ, μας ανεφερε οτι τα δυο χρόνια που λειτουργει το πρόγραμμα σχεδόν 3500 εκπαιδευτικοι και μαθητές από ολη την Ελλάδα συμμετείχαν στα προγράμματα. Μαλιστα, το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ειναι το μοναδικο ελληνικο σχολείο που έστειλε 4 μαθητές του για δυο μηνες να παρακολουθήσουν μαθήματα στη Γαλλία.
Η συμμετοχή σε ενα πρόγραμμα erasmus+ είναι μοναδική οπως και οι εμπειριες που αποκομίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Για μας, το erasmus είναι ενα ταξιδι στη γνωση,συναισθηματα, ανθρωποι, φιλίες, εμπειριες,δεξιοτητες.
Με το τέλος της εκδήλωσης, πολλοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρθηκαν για το παιχνίδι μας και μας προτάθηκαν συνεργασίες, ανάμεσα τους και το σχολείο που φιλοξένησε την εκδήλωση και το οποίο ασχολείται με τα ευρωπαικά προγράμματα αρκετά χρόνια.

prosklisi erasmus new3b 3 (2) (1)

paragraph-divider-clipart-1

To παιχνίδι μας ταξίδεψε στην Ισπανία, στο σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κινητικότητας στη Βουδαπέστη, παρουσιάσαμε το παιχνίδι μας στους εταίρους μας. Το ισπανικό σχολείο αποφάσισε να δοκιμάσει τις γνώσεις του με τη βοήθεια του καθηγητή τους των Αρχαίων Ελληνικών.

7 8 9

paragraph-divider-clipart-1Αναφορά του προγράμματός μας και του παιχνιδιού μας στο webinar

EXPERT TALK: BOARD GAMES IN THE FL CLASSROOM (31.05.2016)

στην πλατφόρμα του ewtinning

1 2 3 4 5 6

paragraph-divider-clipart-1

dytikioxthi

άρθρο για τις δραστηριότητες μας στην εφημερίδα Δυτική ‘Οχθη. Ολο το άρθρο εδω!

paragraph-divider-clipart-1

H παρουσία του σχολείου μας στην εφημερίδα και το site Δυτικές ματιές

Για να διαβάσετε το άρθρο κάνετε κλικ εδώ

dytikesmaties

paragraph-divider-clipart-1

Το παιχνίδι μας το Snaketriv που δημιουργήσαμε περυσι εισάγοντας το παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία, άνοιξε τα φτερά του και ταξίδεψε στηναπέναντι πλευρά του Ατλαντικού και παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική σε ενα διαδικτυακο σεμινάριο καθηγητών Γερμανικής γλώσσας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γκαίτε της Νέας Υόρκης στις 19 Σεπτεμβρίου 2016. Αφορμή αυτής παρουσίασης ήταν η συμμετοχή της εκλεκτής συναδέλφου απο το Αρσάκειο Ψυχικού, κας Αγγέλας Μεταλληνου, μιας συνεργατιδας και συνοδοιπόρου στο υπέροχο ταξίδι που κάνουμε με την εφαρμογή των παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μεγάλη τιμή για το σχολείο μας αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών μας. Και συνεχίζουμε!

goethe

paragraph-divider-clipart-1

Follow up activity  για το πρόγραμμα μας , με ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα,  etwinning αυτή τη φορά. Το θέμα μας είναι το Παιχνίδι στην εκπαίδευση και συγκεκριμενα τα serious games. Μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε με την εφαρμογή παιχνιδιών περυσι, φέτος προχωράμε ένα βήμα παραπάνω με τη σχεδίαση του δικού μας παιχνιδιού για  tablets. Στα δύο χρόνια που διήρκησε το πρόγραμμα, είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε συστηματικά με εφαρμογές χρησιμοποιώντας tablets. Εξάλλου το θέμα μας ήταν η χρήση των Νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

etwinninglabelgames

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *