Το πρόγραμμα

 

Preparing for life in the 21st century

 

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν. Το σχολείο αλλάζει.  Την εποχή του διαδικτύου , των tablets  και των  smartphones, των «ψηφιακών» ευκολιών, της άμεσης επικοινωνίας με οποιοδήποτε σημείο όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του πλανήτη, η εκπαίδευση αλλάζει και πρέπει να αλλάξει εαν  θέλει να προετοιμάζει κατάλληλα τους μαθητές και μελλοντικούς πολίτες , για μια κοινωνία που ¨τρέχει¨ με απίστευτη ταχύτητα.Η εκπαίδευση  αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της διαμόρφωσής τους.

Αυτό είναι και στην ουσία το θέμα που πραγματεύεται το πρόγραμμά μας. Πως θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας . Με ποιο τρόπο η παρεχόμενη γνώση και εκπαίδευση είναι αρκετή για την ένταξή τους στην κοινωνία του 21ου αιώνα. Τη κοινωνία της γνώσης και της πληροφόρησης.

Το σχολείο , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν πλέον ενεργό ρόλο στη μάθηση.

Με το πρόγραμμα αυτό θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές διαφορετικού τύπου δραστηριότητες, σε σχεδόν όλα τα γνωστικά αντικείμενα και μέσω νέων καινοτόμων τρόπων διδασκαλίας να εξελίξουν τις γνώσεις τους . Η μέθοδος θα δοθεί με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Θα υπάρχει μία διαδραστική σχέση ανάμεσα στο δάσκαλο και τον μαθητή. Ταυτόχρονα, οι μαθητές θα συνεργάζονται με τους μαθητές των άλλων χωρών  και η μελέτη θα είναι κίνητρο γι αυτούς. Οι Ανθρωπιστικές και Φυσικές επιστήμες, η Πληροφορική, τα Αγγλικά  και η Φυσική Αγωγή είναι τα γνωστικά αντικείμενα που θα μελετηθούν με τρόπο ουσιαστικό και καινοτόμο.Οι ψηφιακές ικανότητες των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών θα βελτιωθούν. Η συνεργασία των μαθητών , η επίλυση προβλημάτων και η κριτική σκέψη, η ανάλυση , η έρευνα , η αξιολόγηση και η ανατροφοδότηση είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της νέας εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η συμμετοχή τους στις κινητικότητες και την επίσκεψή τους σε άλλες χώρες θα διευρύνει την αντίληψή τους για το κόσμο, θα έλθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες και θα μπορέσουν να τις κατανοήσουν. Θα δουν ότι  κόσμος δεν είναι τελικά τόσο μικρός, ότι οι νέοι σε όποια χώρα και αν ζούνε έχουν τους ίδιους προβληματισμούς αλλά και τις ίδιες προσδοκίες για το μέλλον τους.

iky-logo-web-2014ERASMUS-logo-

 

 

Αφήστε μια απάντηση