ΑΡΧΙΚΗ

Η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος μάθησης με υψηλούς μαθησιακούς στόχους είναι ένας από τους στόχους του σχολείου μας
Μετά από τα πετυχημένα προγράμματα στα οποία συμμετείχε τις περιόδους 2014-2016 και 2017-2019, το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Maths everywhere» για την περίοδο 2019-2021. Τα προγράμματα Erasmus+ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, να αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών, κοινωνικών, γλωσσικών και ΤΠΕ δεξιοτήτων, με τη συμμετοχή μαθητών σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, μελετώντας και παρατηρώντας τα μαθηματικά στον περιβάλλοντα κόσμο και την καθημερινότητά μας. Tο έργο χωρίζεται σε τέσσερα κύρια στάδια: «Μαθηματικά και Οικονομικά», «Μαθηματικά και Μουσική», «Μαθηματικά στους δρόμους» και «Παίζοντας με τα Μαθηματικά». Κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικοί πόροι που θα βοηθήσουν τη μάθηση και οι μαθητές θα συμμετέχουν σε διάφορα μαθηματικά θέματα και τα αποτελέσματα εργασίας θα παρουσιαστούν ηλεκτρονικά μέσω διαφορετικών εργαλείων ΤΠΕΤα σχολεία που συμμετέχουν είναι:
SPAIN-IES Trassierra-Córdoba http://www.iestrassierra.com/ που είναι το συντονιστικό σχολείο
ITALY IIS Fermi Montesarchio http://www.fermimontesarchio.gov.it/
LATVIA-Riga Secondary School No.25 r25vsk.edu.lv
TURKEY-Galatasaray High school-Istanbul http://www.gsl.gsu.edu.tr/fr/
GREECE: 1st General Lyceum of Ilion https://1geliliou.edublogs.org/