imerida

Ημερίδα παρουσίασης Ευρωπαικών Προγραμμάτων Γ Αθήνας

imerida
Στο 15ο Γυμνάσιο Περιστερίου , πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα παρουσίασης των ευρωπαίκών προγραμμάτων ersamus+ KA1 και KA2. Το σχολείο μας παρουσίασε το πρόγραμμά μας μέσα από ένα βίντεο και μιά σειρά από διαφάνειες, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι δρασεις μας τα δυο αυτά χρόνια και τα αποτελέσματα συμμετοχής μας σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Ολοι οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα προγράμματα τους που διακρίνονται για την καινοτομία τους,τη μαζικη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η κα Ντρουτσα, υπέυθυνη των ευρωπαικων προγραμματων στο ΙΚΥ, μας ανεφερε οτι τα δυο χρόνια που λειτουργει το πρόγραμμα σχεδόν 3500 εκπαιδευτικοι και μαθητές από ολη την Ελλάδα συμμετείχαν στα προγράμματα. Μαλιστα, το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου ειναι το μοναδικο ελληνικο σχολείο που έστειλε 4 μαθητές του για δυο μηνες να παρακολουθήσουν μαθήματα στη Γαλλία.
Η συμμετοχή σε ενα πρόγραμμα erasmus+ είναι μοναδική οπως και οι εμπειριες που αποκομίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Για μας, το erasmus είναι ενα ταξιδι στη γνωση,συναισθηματα, ανθρωποι, φιλίες, εμπειριες,δεξιοτητες.
Με το τέλος της εκδήλωσης, πολλοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρθηκαν για το παιχνίδι μας και μας προτάθηκαν συνεργασίες, ανάμεσα τους και το σχολείο που φιλοξένησε την εκδήλωση και το οποίο ασχολείται με τα ευρωπαικά προγραμματα αρκετα χρόνια.

prosklisi erasmus new3b 3 (2) (1)PAROUSIASIerasmusimeridateliko

Εκπαιδευτικός ΦΑ στο 1ο ΓΕΛ Ιλίου. Ειδικότητα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής. Μεταπτυχιακές Σπουδές ΕΚΠΑ στις Τεχνολογίες τηςΠληροφορίας στην Εκπαίδευση.  Παρακολούθηση διαδικτυακών σεμιναρίων των European Schoolnet Academy, teachers school gate, coursera. Συντονίστρια προγραμμάτων erasmus+ ΚΑ1 και ΚΑ2


Περισσότερες πληροφορίες