Δραστηριότητες-Tasks

Η περίοδος αυτή είναι ξεχωριστή. Οι μαθητές θα εργαστούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, τις ανθρωπιστικες επιστήμες και συγκεκριμένα τη λογοτεχνία και τις Φυσικές Επιστήμες όπου θα εστιάσουν στο περιβάλλον.

Made with Padlet

Ανθρωπιστικές επιστήμες: Δραματοποίηση της λογοτεχνίας και της ποίησης.
//padlet.com/embed/f1yl3d8w6vek

Το θέμα και οι δραστηριότητες μας εχουν σχέση με σύγχρονους ποιητές και συγγραφείς κάθε χώρας ώστε μέσα από το έργο τους να μάθουμε και να κατανοήσουμε την ευρωπαϊκή λογοτεχνία.

Κάθε χώρα πρέπει να στείλει στους υπόλοιπους συνεργάτες της σύγχρονους λογοτέχνες και ποιητές ωστε να γνωρίσουν την κουλτούρα της χώρας τους.  Οι μαθητές μας σε συνεργασία με την φιλόλογο κα Παπαβασιλείου θα συζητήσουν  για τους Ελληνες λογοτέχνες που θα στείλουμε προς μελέτη στις αλλες χωρες .

Στη συνέχεια θα μελετήσουν τους ευρωπαίους  λογοτέχνες που θα μας σταλούν  και θα γνωρίσουμε  την κουλτούρα και την ιστορία των χωρών αυτών μέσα απο ενδεικτικά εργα τους και τη βιογραφία τους.Η παρουσίαση των ποιητών και συγγραφέων θα γινει σε μορφή αυτοβογραφίας.

Φυσικές επιστήμες

Made with Padlet

΄Ενα μεγάλο εγχείρημα  θα πραγματοποιηθεί στον τομέα αυτό. Οι μαθητές με την καθοδήγηση της κας Κοσμάτου  στο τμήμα των νέων τεχνολογιών και του κου Καραπαναγιώτη, φυσικού στην επιλογη και επεξεργασία της θεματικής ενότητας, θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην στην online και διαβίου μάθηση με την εγγραφή τους σε ένα διαδικτυακό μάθημα του πανεπιστημίου Yale.

Απώτερος σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι  οι μαθητές να έλθουν σε επαφη  με ένα εντελώς , για τα δικά τους μαθησιακά δεδομένα, νέο περιβάλλον μάθησης που αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να κατανοήσουν τι σημαίνει δια βίου μάθηση. Κάθε μαθητής θα επιλέξει  ένα βίντεο -διάλεξη.

Οι μαθητές θα κάνουν εγγραφή στο  διαδικτυακό μάθημα:»The Atmosphere, the Ocean and enviromental Change» του Πανεπιστημίου Yale μέσα από την πλατφόρμα eliademy.

Θα επιλέξουν την  ενότητα που τους ενδιαφέρει  και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων θα μελετήσουν, θα κάνουν τη δική τους  έρευνα στο διαδίκτυο και θα γράψουν την εργασία τους. Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται μέσω εμαιλ και της ομάδας μας στο facebook..

Μετά το τέλος των εργασιών θα  απαντήσουν σε online ερωτηματολόγιο αξιολόγησης και κυρίως πως βίωσαν αυτή τη δραστηριότητα. Κανείς μαθητής δεν έχει προηγούμενη επαφη με το είδος της online  και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επίσης μας ζητήθηκε ως εργασία να παρουσίασουμε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην πρώτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Ως παρουσιαστές ορίστηκαν οι μαθητές Γιάννης Δ.που έκανε την παρουσίαση στα αγγλικά  και οι Στάυρος και Ιωάννα  στα Ισπανικά

education system provoli parousiasis