ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ!!

1. Σωστό πλύσιμο χεριών!!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και ακολουθήστε τα βήματα που μας δείχνουν πώς να πλένουμε σωστά τα χέρια μας. Έπειτα, πηγαίνετε να πλύνετε τα χέρια σας, με τον ίδιο τρόπο, τραγουδώντας το αγαπημένο σας τραγούδι♫♫
Εύκολο δεν ήταν;
2. Σωστή χρήση τουαλέτας!!
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι πώς να χρησιμοποιούμε σωστά την τουαλέτα, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσια τουαλέτα (π.χ. του σχολείου, της καφετέριας, κτλ). Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να χτυπήσω την πόρτα να δω αν είναι κανείς μέσα. Αφού μπω πατώ καζανάκι για να σιγουρευτώ ότι είναι καθαρή από τον προηγούμενο/η που είχε μπει. Προσπαθώ να μην ακουμπήσω στη λεκάνη ή αλλιώς τοποθετώ χαρτί ώστε να καθίσω. Αφού κάνω την ανάγκη μου σκουπίζομαι καλά και τραβώ καλά το καζανάκι. Τέλος, πλένω πάρα πολύ καλά τα χέρια μου και φεύγω.
3. Σωστό πλύσιμο δοντιών!!
Τα δόντια μας για να μην χαλάνε εύκολα χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα. Καταρχήν, πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε. Τα πολλά γλυκά δυστυχώς καταστρέφουν εύκολα τα δόντια μας.
Επιπλέον, το σωστό πλύσιμο είναι σημαντικό για να έχω γερά δόντια. Αρκεί μία σωστή οδοντόβουρτσα και βούρτσισμα δύο φορές τη μέρα, το πρωί αφότου ξυπνήσω και το βράδυ πριν ξαπλώσω. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:
Θυμάστε την ιστορία με την Δόνα Τερηδόνα;;