Πυθαγόρας ο Σάμιος

Ιστολόγιο που σχετίζεται με μαθηματικά θέματα

Να συμμετάσχω στους μαθηματικούς διαγωνισμούς και στα μαθήματα προετοιμασίας;

Δεκ 201923

Σίγουρα ΝΑΙ!!!

Τα μαθήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό θα σε βοηθήσουν:
1. Να κατηγοριοποιήσεις και να συστηματοποιήσεις όλες τις ήδη υπάρχουσες μαθηματικές γνώσεις σου.
2. Να κατανοήσεις πολύπλευρα και να εμβαθύνεις περισσότερο σε όλες τις μαθηματικές έννοιες που έχεις διδαχθεί
3. Να διευρύνεις τις γνώσεις σου σχετικά με τους τρόπους χρήσης των διάφορων μαθηματικών αντικείμενων καθώς και με τις μεθόδους αντιμετώπισης μαθηματικών προβλημάτων.
4. Να αντιμετωπίσεις από μια διαφορετική οπτική γωνία κάποιες ενότητες των μαθηματικών και να δεις πως διαφορετικές μεταξύ τους μαθηματικές θεωρίες μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους με έναν «αναπάντεχο» τρόπο.
5. Να καταδείξουν και να ξεδιαλύνουν όλα τα «σκοτεινά σημεία» αλλά και να καλύψουν όλα τα μικρά ή μεγάλα κενά που προέκυψαν από την μέχρι τώρα σου πορεία στα μαθηματικά.
Προφανώς όλα αυτά θα σε βοηθήσουν όχι μόνο στο να βελτιώσεις τις σχολικές σου επιδόσεις στα μαθηματικά και στα λοιπά θετικά μαθήματα, αλλά και να εμπλουτίσεις τα εφόδια σου και προετοιμαστείς καλύτερα για τα επόμενα σχολικά σου βήματα. Ακόμα η εμβάθυνση σε ένα μάθημα όπως τα μαθηματικά, θα διευρύνει τους πνευματικούς σου ορίζοντες, θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σου, θα αλλάξει με θετικό τρόπο, τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι και επεξεργάζεσαι τον κόσμο γύρω σου.
Η συμμετοχή στον ίδιο τον μαθηματικό διαγωνισμό δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να πάρει μέρος σε μια προσομοίωση πανελλήνιων εξετάσεων και να μάθει να αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις. Ακόμα η ενδεχόμενη επιτυχία σε αυτόν, πέρα από την ηθική ικανοποίηση που προσφέρει, αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο με ιδιαίτερη αξία για τον μαθητή, καθώς αναγνωρίζεται διεθνώς από όλους τους φορείς, εκπαιδευτικούς και μη, και αποτελεί ένα τεράστιο συν στο βιογραφικό του, που μπορεί να προσμετρηθεί θετικά τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών του όσο και στην μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Αφήστε μια απάντηση

Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σαν σήμερα

  1. 31/10/1948: Γίνεται η τελευταία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου - θρύλος «Αβέρωφ»... «Συνήθης εν όρμω υπηρεσία. Κινήσεις συμφώνως τω πίνακι. Έκτακτον ουδέν» γράφει και περνά στην ιστορία.TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων