Διεθνής Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών – International Day for Natural Disaster Reduction

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Κάθε χρόνο, η 13η  Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια  μείωσης των φυσικών καταστροφών και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφικών τους συνεπειών.

Οι φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες υποφέρουν περισσότερο, επειδή δεν διαθέτουν τα μέσα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, θυελλώδεις άνεμοι, σεισμοί, καύσωνες, κατολισθήσεις, ξηρασία, πυρκαγιές, ηφαίστεια). Η Κλιματική Αλλαγή επιδεινώνει δραματικά την κατάσταση, καθώς ενοχοποιείται για πολλές φυσικές καταστροφές. Στα μέτρα άλλωστε πρόληψης ανήκουν και ενέργειες που θεωρείται ότι θα επιβραδύνουν την Κλιματική Αλλαγή.

Αφού ασχολήθηκαν με τους τρόπους μείωσης των φυσικών καταστροφών, οι μαθητές της Ε1 τάξης αναζήτησαν τα συνηθέστερα είδη φυσικών καταστροφών και το ποσοστό συχνότητας που εμφανίζονται και τα παρουσίασαν με μορφή ραβδογράμματος, συνδυάζοντας και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στατιστικής που είναι στις 20 Οκτωβρίου.