ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ !Η 4η ενότητα του βιβλίου της γλώσσας ασχολείται με περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Φέτος, με τους μαθητές του Δ2, για να μην επαναλαμβανόμαστε, σταθήκαμε περισσότερο στην κλιματική αλλαγή, που οφείλεται τόσο σε ανθρώπινες δραστηριότητες όσο και και σε φυσικά αίτια. Αναφερθήκαμε στο σημαντικότερο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που είναι η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, η οποία δημιουργείται μέσω ενός μηχανισμού που ονομάζεται «φαινόμενο του θερμοκηπίου».  Ενημερωθήκαμε γι΄αυτή από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό στο διαδίκτυο, μάθαμε τις επιπτώσεις της στα καιρικά φαινόμενα, τη γεωργία, τα τρόφιμα, την υγεία και την υποβάθμιση και καταστροφή που μπορεί να επιφέρει στα οικοσυστήματα  και τη βιοποικιλότητα.
Οι μαθητές/τριες με τον δικό τους τρόπο δημιούργησαν ομαδικά αφίσες:

 

Θα ακολουθήσει η μελέτη μας για το δάσος και την αποδάσωση στη μελέτη περιβάλλοντος, που θα μας δώσει και πάλι την ευκαιρία να μιλήσουμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου από την καύση των δέντρων ή απλά την αποσύνθεσή τους και την εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων CO2 ,  του αερίου που ευθύνεται άμεσα για την υπερθέρμανση της γης

 

Αφήστε μια απάντηση