1ο Βραβείο για την ταινία “En garde” στο φεστιβάλ της Camera Zizanio

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η ταινία του Ομίλου Κινηματογράφου “En Garde” (σκηνοθ. Χαρά Μανωλάκου και Ελένη Ευσταθίου, σενάριο Χαρά Μανωλάκου, Μαντώ Λουλέντο-Θεολόγου και Ελένη Ευσταθίου) απέσπασε το 1ο βραβείο στην 22η Camera Zizanio του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (κατηγορία Γ – ταινίες νέων 17-20 ετών). Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

DSC06983

En garde (κείμενο: Χαρά Μανωλάκου)

Στα μάτια μιας παλιομοδίτισσας, μέγαιρας και ολίγον γεροντοκόρης (όπως θα την χαρακτήριζαν ορισμένοι) καθηγήτριας, ο αδιάφορος και εκκεντρικος μαθητής της Ευσταθίου φαντάζει ως ένα ακόμα μελλοντικό σκουπίδι της κοινωνίας. Μα μέσω μιας παράδοξης αναστάτωσης της πραγματικότητας, την αναβίωση μιας φαντασίωσης και τέλος με μια εσωτερική και προσωπική μάχη (κυριολεκτική μάχη) μεταξύ του συντηρητισμού και της εφηβικής εκκεντρικότητας, η καθηγήτρια βλέπει για πρώτη φορά καθαρά τον αληθινό της εαυτό και φτάνει στην δική της αλήθεια μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου.

Και όλα αυτά σε μια ταινία που ακούγεται βαθυστόχαστη όπως την περιγράφω, αλλά που πιθανόν να μην είναι όταν την βλέπετε.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *