Ο σκηνοθέτης Βασίλης Καλαμάκης στον Όμιλο Κινηματογράφου

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο Όμιλος Κινηματογράφου υποδέχτηκε τον πρώτο του καλεσμένο για την φετινή χρονιά, τον σκηνοθέτη Βασίλη Καλαμάκη. Αφού προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία “Ο Φοιτητής”, ο δημιουργός της απάντησε στις ερωτήσεις των μελών του Ομίλου σε σχέση με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας από τη σύλληψη της ιδέας ως το τελικό μοντάζ, τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σκηνοθέτης, τη σχέση ιστορίας και μυθοπλασίας και τις κινηματογραφικές σπουδές στην Ελλάδα.

 

Βιογραφικό Βασίλη Καλαμάκη (από onassis.org)

Ο Βασίλης Καλαμάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976 και σπούδασε σκηνοθεσία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου (BA). Ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Grumpy Gorilla Films και τώρα βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, κομμάτι της οποίας είναι και «Ο Φοιτητής». Το σενάριο της μεγάλου μήκους, με τίτλο «Αντί», έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, συμμετείχε με επιτυχία στο MFI Script 2 Film Workshop και επελέγη επίσημα στο διαγωνιστικό Development Fund του Cinemed στο Μονπελιέ.

Φιλμογραφία (μικρού μήκους): “Heavenly Taken Innocence” (2009), «Ο περαστικός» (2010), “A Different Way of Life” (2010), «Πάντα Μαζί» (2010), «Κόφ’το» (2011), «Μαθήματα οδήγησης» (2013), “My Origins” (2018), «Ο Φοιτητής» (2021).



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *