Άσκηση πολυτροπικού κειμένου

Δημιουργία εξώφυλλου περιοδικού.

  1. Εργάζεσαι στον Εκδοτικό Οίκο «Μεταίχμιο», ο οποίος αναλαμβάνει την έκδοση του περιοδικού της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ). Η  έκδοση του περιοδικού είναι τρίμηνη. Το 1ο τεύχος του 2014 είναι αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη.
  2.  Σ’ αυτό το τεύχος επιφανείς φιλόλογοι και κριτικοί της λογοτεχνίας έχουν γράψει άρθρα για τη ζωή και το έργο του.  Τα άρθρα του τεύχους έχουν την εξής θεματική και σειρά εμφάνισης :
  • Χρονολόγιο/ Η ζωή του/ Οι προσπάθειές του για τη διάδοση του έργου του: «προσωπικές εκδόσεις»
  • Η ιστορική διάσταση του έργου του
  • Η ειρωνεία και η θεατρικότητα στον Καβάφη
  • Η γυναίκα στο έργο του Καβάφη
  • Η φιλοσοφική διάσταση του έργου του
  • Οι απόψεις του για την ποιητική δημιουργία
  • Τα αισθησιακά του ποιήματα

 

  1. Ως υπάλληλος του δημιουργικού τμήματος αναλαμβάνεις με τη βοήθεια ενός συναδέλφου σου (που είναι διορθωτής κειμένων και έχει μελετήσει τα άρθρα του τεύχους) να φιλοτεχνήσεις το εξώφυλλο του αφιερωματικού τεύχους και να προκαλέσεις/προσελκύσεις  το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
  2. Το πολυτροπικό εξώφυλλό σου θα το παρουσιάσεις σε μορφή ppt. Η διαφάνειά σου θα έχει κατακόρυφη διάταξη (Από το μενού εργασιών επιλέγεις Σχεδίαση-Προσανατολισμός Διαφάνειας – Κατακόρυφος).
  3. Μην ξεχάσεις: α) τον τίτλο του Περιοδικού β) την  Ένωση που εκδίδει το Περιοδικό γ) τον αριθμό τεύχους  δ) το τρίμηνο και το έτος έκδοσης ε) τον εκδοτικό οίκο
  4. Σε ένα κείμενο 100-150 λέξεις θα αιτιολογήσεις τις επιλογές σου ως προς τις εικόνες , τους τίτλους, τη γραμματοσειρά  , τα χρώματα σε σχέση με τα περιεχόμενα που θέλησες να τονίσεις περισσότερο.
  5. Το καλύτερο εξώφυλλο θα προβληθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και με κάποιες αναγκαίες αλλαγές θα αποτελέσει την πρώτη σελίδα της δίπτυχης πρόσκλησης του Σχολείου μας για την εκδήλωση Καβάφη.

 

Καλή επιτυχία!

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία στο 2 Απριλίου 2014 στις 09:48 Σχόλια (1)


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση