Ο λύχνος του φιλόσοφου (1936). Πίνακας του Ρενέ Μαγκρίτ.

Ο λύχνος του φιλόσοφου (1936). Πίνακας του Ρενέ Μαγκρίτ.

 

 

2017, 16-11: Σεμινάριο φιλοσοφίας («Εισαγωγή» στη φιλοσοφική σκέψη) στο ΤΔΠΠ&ΝΤ

 

Henri Bergson, 1859-1941

Henri Bergson, 1859-1941

 

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εργαστηριακού τύπου,
 υπό τον γενικό τίτλο: «Εισαγωγή στη φιλοσοφική σκέψη» και βασικό εισηγητή τον κο Χάρη Ταμπάκη, Διδάκτορα Φιλοσοφίας και Φιλόλογο. Έναρξη: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Αγρίνιο).

Ειδικότερα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος εννέα (9) τουλάχιστο συναντήσεων, κατά τις οποίες πρόκειται να αναγνωσθεί συστηματικά και να μελετηθεί από την ομήγυρη η εκτενής «Εισαγωγή» που συνέγραψε ο Ερρίκος Μπερξόν για το έργο του Η σκέψη και το κινούμενο (La pensée et le mouvant), σε νέα μετάφραση που εκπόνησε ο εισηγητής.

Οι διαλέξεις θα δοθούν στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του Τμήματος ΔΠΠ&ΝΤ, απευθύνονται ωστόσο και στο ευρύτερο κοινό.

 

 

 

2016, 7-10: Φιλοσοφία και λογοτεχνία (Αγρίνιο)

F12_Πρόσκληση

 

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Πρελορέντζου, «Φιλοσοφία και λογοτεχνία στη Γαλλία, 1930-1960», οργανώθηκε παρουσίαση στη «Λέσχη του Βιβλίου» της Αλέκας Μοσχονά, σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας. Προσκεκλημένος στην παρουσίαση, πέρα από τον συγγραφέα, ήταν και ο Βαγγέλης Μπιτσώρης, συγγραφέας και μεταφραστής. Τη συζήτηση διεύθυνε ο Χάρης Ταμπάκης.