ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

foin

45 χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα βρίσκεται ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό η Φοινικούντα. Είναι ένα τουριστικό χωριό το όποιο έχει πολλά μέρη να επισκευθείς όπως για παράδειγμα οι πανέμορφες παράλιες.

paralia loutsa 02 .jpg .jpg

Η Φοινικούντα δεν ξέρουμε πότε ακριβώς ιδρύθηκε αλλά το μόνο που ξέρουμε ήταν ότι ήταν αποικία των φοινίκων εξού και το σημερινό όνομα. Η οικονομία στηρίζεται στην αγροτική δουλειά και στον τουρισμό καθώς υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με ελιές και σταφίδα αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες πάνε πολυ καλά.

Ο λόγος να επισκευθείς ένα τόσο μικρό χωριό με λίγους κατοίκους είναι ότι έχει τόσο πολλά αξιοθέατα που δεν θα βαρεθείς, όπως για παράδειγμα το νησάκι η Σχίζα, καθώς και εξωτικά μέρη που θα λατρέψεις. Επίσης κοντά στην Φοινικούντα βρίσκονται και οι κωμοπόλεις

Κορώνη,

.jpg

Μεθώνη 53510wide

και Πύλοςniokastro 1600x900

που εκεί μπορείς να δεις τα όμορφα κάστρα καθώς και άλλες υπέροχες παραλίες. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τη Φοινικούντα εδω.

 


Μ.Τ

Πηγές:

Google

Youtube

Προσωπική άποψη

Κατηγορίες: ΜΑΘΗΤΕΣ

ΞΥΔΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Μια από τις εργασίες που αναθέτω στους μαθητές της γ’ γυμνασίου είναι να ψάξουν στο ίντερνετ και να γράψουν ένα άρθρο, σαν να ήταν δημοσιογράφοι και έχουν ηλεκτρονική εφημερίδα. Από αυτά τα άρθρα τα περισσότερα τα ανεβάζω σε αυτό το blog.

Αυτά που έχουν την ετικέτα “καλειδοσκόπιο”  είχαν όντως ανέβει στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Πύλου, όπου ήμουν μέχρι το 2021.

Το θέμα των άρθρων το επιλέγουν οι ίδιοι οι μαθητές και δεν τα λογοκρινω ως προς το περιεχόμενο.


Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς