12th London Greek Film Festival: To ντοκιμαντέρ “Carpenter” (Επιπλοποιός) ανάμεσα στις επιλεγμένες ταινίες που θα προβληθούν στη διάρκεια του φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο, εδώ και δώδεκα χρόνια, την άνοιξη, περιλαμβάνει φέτος τις ακόλουθες κατηγορίες ταινιών:
α)Feature Fiction Films (Ταινίες Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους)
β)Short Fiction Films ((Ταινίες Μυθοπλασίας μικρού Μήκους)
γ)Documentaries (Ντοκιμαντέρ)
δ)Experimental, Video Art, Animation, Music Films (Πειραματικές ταινίες, Βιντεοτέχνη, Κινούμενα Σχέδια, Μουσικές Ταινίες)
Οι ταινίες που έχουν επιλεγεί στις παραπάνω κατηγορίες (selected works)  θα προβληθούν στη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Πειραματικό Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους της Χριστίνας Δημητριάδου με τίτλο “Carpenter” (Επιπλοποιός).
Σύνοψη:
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την απαιτητική και παρατεταμένη διαδικασία κατασκευής ενός σαλονιού. Ένα συνηθισμένο έπιπλο. Σχεδόν δεδομένο σε κάθε σπίτι. Όμως πώς γεννιέται; Βιντεοσκοπημένη σε 4 μέρες, η ταινία καταγράφει τα περίπλοκα στάδια δημιουργίας από τον Σπύρο Καραντώνη στη βιοτεχνία επίπλου του στη Βέροια. Η βιοτεχνία αποτελεί μονάδα μαζικής παραγωγής, στην οποία ο βιοτέχνης υποστηρίζεται από εξειδικευμένα μηχανήματα. Από την κοπή, την επεξεργασία, το μοντάρισμα και το βάψιμο του ξύλου, μέχρι την επένδυση με ύφασμα, πρόκειται για μια κοπιαστική, αλλά αξιοθαύμαστη τέχνη.
Ιστολόγιο ντοκιμαντέρ: http://filotechnia.blogspot.com/