Εκδηλώσεις Δήμου Βέροιας – Χριστούγεννα 2018

Ένα υπέρλαμπρο θέαμα αντίκρισαν Βεροιώτες και επισκέπτες το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2018 στην πλατεία Εληάς, την κεντρική πλατεία της Βέροιας. Ένα ακτινοβόλο καράβι, το καράβι των ξωτικών, στόλιζε το κέντρο της πλατείας, βυθισμένο σε μια πανδαισία φώτων, πόλος έλξης μικρών και μεγάλων, που ανέβαιναν κατά ομάδες στα σκαριά του, για να απολαύσουν τη θέα από ψηλά, να περιηγηθούν στα καταστρώματά του και να βουτηχτούν κυριολεκτικά στα μαβιά χρώματα που αντανακλούσε ο πλούσιος φωτισμός του ψηλά στα φυλλώματα των δέντρων, δημιουργώντας ολόγυρα μια μυστήρια, απόκοσμη ατμόσφαιρα.
Σε λίγο, η ξενάγηση διακόπηκε, καθώς μέσα από το σκοτεινό βάθος αναδύθηκαν δύο πανύψηλοι ξυλοπόδαροι. Προσπερνώντας μεγάλα βαρέλια, στημένα εδώ κι εκεί, και υπαίθρια μικρομάγαζα, όπου επισκέπτες έτρωγαν και έπιναν κρασί για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία μέσα στο πολικό ψύχος της βραδιάς, περιμένοντας την εξέλιξη του προγράμματος του Δήμου της πόλης, οι δύο θεόρατες γυναικείες φιγούρες, ντυμένες με μακριά πράσινα και κόκκινα ενδύματα, κινήθηκαν με χάρη μέσα στο πλήθος, που άνοιγε μικρούς διαδρόμους για την έλευσή τους. Χαιρετώντας πρόσωπα μαγεμένα από το παράξενο θέαμα, χαμογελώντας γλυκά και βγαίνοντας φωτογραφίες με όσους το επιθυμούσαν, τα περίεργα πλάσματα του δάσους μαγνήτισαν τα βλέμματα για αρκετή ώρα, μέχρι που παρέδωσαν το πεδίο δράσης στους ζογκλέρ.
Διεκπεραιώνοντας δύσκολα κόλπα, οι δυο μεταμφιεσμένοι ταχυδακτυλουργοί ανέβηκαν επάνω στην ειδική εξέδρα, απ’ όπου έδωσαν τη δική τους παράσταση, πετώντας σετ μπαλών κυκλικά στον αέρα, επαναλαμβάνοντας το ίδιο κόλπο με κορίνες, έπειτα παίζοντας με αναμμένους πυρσούς και κλείνοντας το σόου με το εγχείρημα ισορρόπησης επάνω σε ένα μονόροδο ποδήλατο.
Τη σκυτάλη πήρε η ντυμένη με κόκκινες στολές Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βέροιας, η οποία, αφού έλαβε θέση επάνω στο καράβι, γέμισε το πάρκο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό τις μαεστρικές οδηγίες του κ. Βαλάντη Κυριακίδη.
Η συνέχεια του προγράμματος δόθηκε με το επίσημο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η φωνή του δήμαρχου της πόλης, κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνου, αντήχησε  από άκρη σε άκρη, προσκαλώντας πολίτες και επισκέπτες να χαρούν τις γιορτινές μέρες και να προσβλέψουν με ελπίδα και αισιοδοξία στη νέα χρονιά. Η φωνή του, ενωμένη με τη φωνή του κόσμου, μέτρησε αντίστροφα, δίνοντας το σύνθημα για τη φωταγώγηση ενός πελώριου έλατου, φυτεμένου στην άκρη του πάρκου, που περίμενε υπομονετικά στο σκοτάδι να ζήσει και αυτό στιγμές αίγλης και δόξας.
Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία «Αστέρι κι ευχή», κατά την οποία η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά ζέσταναν τη νύχτα, χαρίζοντας στους παρόντες γλυκές αναμνήσεις από την έναρξη των Χριστουγέννων του 2018 στον τόπο τους.