Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Joomla

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Joomla

Πλεονεκτήματα του Joomla

Κύρια Πλεονεκτήματα του Joomla12:

  • Περιβάλλον Multi-user και Multi-level – πολλοί χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται σε ένα web site φτιαγμένο σε Joomla. Κάθε χρήστης (User) μπορεί να ανήκει σε διαφορετική ομάδα (Group) η οποία διαθέτει και διαφορετικά δικαιώματα (Privileges).
  • On-line Επεξεργαστής Κειμένου WYSIWYG – χαρακτηριστικών των μοντέρνων CMS είναι να δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν επεξεργαστές κειμένου με δυνατότητα online επεξεργασίας και μορφοποίησης των κειμένων με πάρα πολύ απλό τρόπο και εμφάνιση του τελικού αποτελέσματος (What You See Is What You Get).
  • Δυνατότητα Προσθήκης Components / Modules – το Joomla μπορεί να εμπλουτιστεί εύκολα με επιπλέον χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Κάποια από αυτά διανέμονται δωρεάν και άλλα με πληρωμή. Τα διάφορα components / modules μπορούν να μετατρέψουν το Joomla σε ένα σύστημα ουσιαστικά με απεριόριστες δυνατότητες από δημιουργία forum, e-commerce και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
  • Πρότυπα / Templates – To Joomla έχει την δυνατότητα να διαχωρίζει τον σχεδιασμό (front-end interface) ενός web site από το περιεχόμενό του. Ο σχεδιασμός ενός web site μπορεί να αποτελείτε από ένα ή περισσότερα templates. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα template αρκεί, μάλιστα υπάρχουν αρκετά δωρεάν (free) templates που μπορεί να χρησιμοποιήσετε ή να πληρώσετε κάποιο ποσό για να σας φτιάξει κάποιος ή να αγοράσετε κάποιο πιο επαγγελματικό σχέδιο από έτοιμα (Professional Templates) που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Μειονεκτήματα του Joomla

Βασικά μειονεκτήματα του Joomla:

  • Χρειάζεται πολύ εκμάθηση: Δεν μπορείτε να μεταβείτε σε μια εγκατάσταση Joomla και να αρχίσετε να στείνετε από μόνος σας την ιστοσελίδα σας, εφόσον δεν είστε εξοικειωμένοι με το λογισμικό. Η καμπύλη εκμάθησης δεν είναι απότομη, αλλά αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να εκφοβίσει τους περιστασιακούς χρήστες.
  • Στερείται SEO Δυνατότητες: Κάνοντας το WordPress SEO friendly είναι τόσο εύκολο όσο και η εγκατάσταση ενός δωρεάν plugin. Με το Joomla , θα χρειαστείτε έναν τόνο δουλειά για να φτάσετε στο ίδιο επίπεδο φιλικότητας στις μηχανές αναζήτησης. Αν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για να προσλάβετε έναν έμπειρο SEO expert, ίσως να θέλετε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις.
  • Υποστήριξη Περιορισμένη ACL: Ο ACL (κατάλογος Access Control) αναφέρεται σε μια λίστα δικαιωμάτων που μπορεί να χορηγηθεί σε συγκεκριμένους χρήστες για συγκεκριμένες σελίδες. Ο ACL είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό της κάθε επιχείρησης. Το Joomla άρχισε να υποστηρίζει ACL μόνο μετά από την έκδοση 1.6. Η Υποστήριξη ACL είναι ακόμη περιορισμένη στη σταθερή έκδοση v2.5.1 , καθιστώντας το ακατάλληλο για εταιρικούς πελάτες. Βέβαια στην σταθερή έκδοση 3.2. πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλά.

Πηγές:

http://www.joomla.org

https://docs.joomla.org

http://www.joomla.org

http://joomla.gr

http://support.omac.gr

https://docs.joomla.org

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση