ΧΡΗΣΤΟΣ

Χρήστος Κυριάκος

 

Διευθυντής 4ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, Πτυχιούχος Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ», πτυχιούχος Π.Α. Πειραιά , πτυχιούχος Μετεκπαίδευσης του Μαράσλειου Διδασκαλείου Αθήνας, άριστος γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας και των Νέων Τεχνολογιών, με επιμόρφωση στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

Θεσσαλός στην καταγωγή, γεννήθηκα το 1966 στην Πετρούπολη όπου και διαμένω μόνιμα.

Είμαι παντρεμένος με την Πηνελόπη Τσιλιγιάννη, δασκάλα, υποδιευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, έχοντας δυο παιδιά, την Εύα, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού, και το Γιάννη, μαθητή της Β΄ Λυκείου.

Έχω εργαστεί σε δημοτικά σχολεία της πόλης μας (2ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο) , αναλαμβάνοντας εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και έχοντας συμμετοχή σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Κυκλοφοριακής Αγωγής και Ολυμπιακής Παιδείας.

Στα φοιτητικά μου χρόνια έκανα τα πρώτα μου βήματα στο συνδικαλισμό στρατευόμενος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Υπήρξα Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Ράλλειο Π.Α. Πειραιά, εκπροσωπώντας τη σχολή μου σε Πανσπουδαστικά Συνέδρια ενώ συμμετείχα και στη Γραμματεία Π.Α. του Φ.Τ. της ΟΝΝΕΔ

Η συνέχιση της ενασχόλησής μου με το συνδικαλισμό, μετά από το διάλειμμα της στρατιωτικής μου θητείας με 16μηνη υπηρεσία στα θεωρούμενα το 1986-87 «Τάγματα Ανεπιθυμήτων» στη Λήμνο,  με οδήγησε στην κατάληψη του κορυφαίου αξιώματος, του Προέδρου του συλλόγου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ», εκλεγέντα τότε στην πρώτη θέση ανάμεσα  στους υποψηφίους όλων των παρατάξεων, τόσο στις εκλογές για το τοπικό σωματείο όσο και σ’  αυτές της Ομοσπονδίας μας (Δ.Ο.Ε.). Συμμετείχα επίσης έχοντας συντονιστικό ρόλο σ’ όλες σχεδόν τις  πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση της Χωματερής και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονταν κοντά στα σχολεία.

Στην απόκτηση των εκπαιδευτικών μου εμπειριών αλλά και στη συμμετοχή μου στα σχολικά πράγματα της πόλης μας έχει συνδράμει η θητεία μου ως Βοηθού Προϊσταμένου του 5ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή μου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Πετρούπολης, όπου και είχα διατυπώσει  έντονα πριν λίγα χρόνια την άρνησή μου για την κατάργηση του 13ου Δημοτικού Σχολείου.

Η θέλησή μου να συμβάλλω με πιο ενεργητικό τρόπο στις οποιεσδήποτε προσπάθειες βελτίωσης των όρων της σχολικής καθημερινότητας των παιδιών μας με έστρεψε και προς το γονεϊκό κίνημα. Τα τελευταία χρόνια μετέχω σε Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, έχοντας καταλάβει τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης  αλλά και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 2ο Γυμνάσιο  Πετρούπολης.

Το ενδιαφέρον μου για τη νεολαία της πόλης μας με καθιέρωσε, επί Δημάρχου Γιώργου Γιώγου, ως σταθερό μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού της Πετρούπολης επί μία 8ετία, με σημαντική μάλιστα συμβολή στις περιόδους της επιτυχούς λειτουργίας του, όταν κατείχα τη θέση του Γραμματέα αλλά και άλλες διοικητικές αρμοδιότητες που απέρρεαν από την ιδιότητά μου αυτή.

Την περίοδο αυτή είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης, ενός από τους παραγωγικότερους φορείς άσκησης κοινωνικού έργου στην πόλης μας. Έχω υπάρξει επίσης Αντιπρόεδρος του «Α.Π.Ο. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ», υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής (Ακαδημιών Ποδοσφαίρου).

Αφήστε μια απάντηση