Σχολικό Ημερολόγιο

Αξιοποίηση πολυμεσικού υλικού με χρήση Τ.Π.Ε. για την ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (e-learning) ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές δημοτικού

30 Ιανουαρίου- Των τριών Ιεραρχών και της Αγίας Χρυσής

Ιαν 202130
Σήμερα γιορτάζουμε τους τρεις Ιεράρχες,τους προστάτες της Παιδείας μας,τον Βασίλειο τον Μέγα,τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο!!
Έζησαν 17 αιώνες πριν από μας και αν και είχαν την ευκαιρία με τις γνώσεις και την προσωπικότητά τους ,να αποκτήσουν φήμη και πλούτο,προτίμησαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία των ανθρώπων του καιρού τους αγωνιζόμενοι για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής τους,όπως ήταν η αμάθεια και η κοινωνική αδικία!!
Το παράδειγμά τους ας φωτίσει το νου και την ψυχή μας και επειδή γι αυτούς τους Άγιους Πατέρες Παιδεία δε σημαίνει μόνο η κατάκτηση γνώσεων αλλά βασικά η καλλιέργεια της ανθρώπινης ψυχής, ας γίνει κύριος σκοπός της Παιδείας η αγωγή ψυχών των νέων μας!
Εκπαιδευτικό υλικό kidsproject εδώ
Η Αγία Μάρτυς Χρυσή καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια, και μαρτύρησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου (περί το 269 μ.Χ.). Όταν συνελήφθη απ’ τους ειδωλολάτρες, στην αρχή άνοιξαν τις πλευρές της και έκαψαν τις πληγές της με αναμμένες λαμπάδες. Έπειτα έσπασαν με πέτρες τα σαγόνια της, και με μολύβδινα σφαιρίδια τη ράχη της.

Αλλά αυτή, αν και κατατραυματισμένη και ενώ πέθαινε, ομολογούσε την πίστη της. Η δε θηριωδία των φονέων της ήταν τέτοια, που αφού έθεσαν στο λαιμό της μεγάλη πέτρα, την έριξαν στον βυθό της θάλασσας.

Αλλά τι κι αν το σώμα της εξαφανίστηκε απ’ τα νερά, η μνήμη της παρέμεινε αιώνια και αθάνατη, περισσότερο χρυσή από το λαμπρότατο όνομα της.

Δείτε για το βίο της εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Νυχτοκάματα…

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Μουσική επένδυση

Background audio track provided by Noises.Online under a CC 3.0 BY license.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων