Ενημέρωση γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποιες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας.

  1. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκε το χώρο μας η παιδοψυχολόγος του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), η οποία παρακολούθησε κάποιες δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε με τα παιδιά (και στα δυο τμήματα), όπου κύριος στόχος της παρατήρησης ήταν η ομιλία των παιδιών. Όσοι γονείς έχετε κάποιες σκέψεις σχετικά με τη γλωσσική ικανότητα των τέκνων σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στις Νηπιαγωγούς των τμημάτων οι οποίες θα σας καθοδηγήσουν καταλλήλως. Ειδικά τη φετινή χρονιά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι πιθανόν αρκετά παιδιά να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με το λόγο τους, γι’ αυτό και η προσοχή μας χρειάζεται να είναι επαυξημένη.
  2. Την Παρασκευή 23/10/2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση σεισμικής ετοιμότητας με τα παιδιά. Τα παιδιά ανταπεξήλθαν πολύ καλά, καθιστώντας την άσκηση αρκετά επιτυχημένη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν ακόμη 2 ασκήσεις σεισμικής ετοιμότητας.
  3. Κάθε 1η Δευτέρα του μήνα και ώρα 13.05 – 14.00, μπορείτε έπειτα από συνεννόηση με την υπεύθυνη Νηπιαγωγό του κάθε τμήματος, να ενημερώνεστε συνοπτικά για την πρόοδο των παιδιών σας ή να συζητήσετε θέματα τα οποία σας απασχολούν σχετικά με την πρόοδο ή συμπεριφορά του παιδιού σας. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών αναγκών οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου (όσο ο καιρός το επιτρέπει), διαφορετικά θα κλείνετε τηλεφωνικό ραντεβού με την υπεύθυνη Νηπιαγωγό.
  4. Θα σας παρακαλούσαμε όσοι γονείς δεν έχετε εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να το κάνετε άμεσα, καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα χρειαστεί να μεταβούμε στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Σας τονίζω πως η δημιουργία λογαριασμού είναι υποχρεωτική.
  5. Λόγω του ότι τη φετινή χρονιά δεν θα πραγματοποιηθούν γιορτές, οι Νηπιαγωγοί του σχολείου σκεφτήκαμε να πάρουμε μέρος στον 3o Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας “Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ”. Μαζί με τους μαθητές να δημιουργήσουμε οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο μικρής διάρκειας) βασισμένο σε συγκεκριμένη θεματική. Μπορείτε να ανοίξετε τον παρακάτω σύνδεσμο και να ενημερωθείτε σχετικά με την περσινή δράση http://www.i-create.gr/index.php/trexousesdraseis/ta-sxoleia-epeboun-stin-ert-2os. Εάν η συμμετοχή των παιδιών είναι ικανοποιητική θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό των δράσεων προκειμένου όχι μόνο να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό αλλά και ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!!!

Οι Νηπιαγωγοί του σχολείου

Όλγα, Ελένη, Βάσω