Μαθήματα 22/12/2020

Καλησπέρα σας,
σήμερα κάναμε webinar για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να μπείτε στον σύνδεσμο:
https://saferinternet4kids.gr
όπου στην ενότητα Υλικό, θα βρείτε πολλά βίντεο, παρουσιάσεις και ενημερωτικά για το πως να προστατευτούμε επιτυχώς στο διαδίκτυο από κινδύνους που μπορεί να συναντήσουμε (αποπλάνηση, απάτες, bullying, κλοπή προσωπικών στοιχείων). Θα βρείτε εκεί και τα βίντεο που είδαμε σήμερα. Ειδικά ωστόσο για το βίντεο Το Παντοπωλείο, με συμβολική σημασία, θα το βρείτε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=ceSUuKMr4xo
Απότι μου είπαν οι μαθητές σήμερα, όλοι έλαβαν τους βαθμούς τους. Προτίμησα λόγω της κατάστασης φέτος με την καραντίνα, την συμπλήρωση μαθημάτων στην αρχή της χρονιάς από την περσινή ύλη, καθώς και την πρώτη φορά που παίρνουν οι μαθητές βαθμούς να βαθμολογήσω κυρίως την προσπάθεια που κάναν τα παιδιά. Και πραγματικά η προσπάθεια κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, μιας και μπαίνουν καθημερινά όλοι, με ελάχιστες απουσίες στα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης και συμμετέχουν μάλιστα πολύ ενεργά. Για τον λόγο αυτό οι βαθμοί σας, είναι εξαιρετικοί, ωστόσο τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε παιδί, θα είμαι στη διάθεσή σας, να τις συζητήσουμε αύριο από τις 3.00 και μετά. Έστειλα και χτες μια φόρμα google docs, να συμπληρώσετε την ώρα που σας εξυπηρετεί να μιλήσουμε μέσω της πλατφόρμας webex. Σας κοινοποιώ και πάλι τον σύνδεσμο ώστε να συμπληρώσουν και οι υπόλοιποι την ώρα που εξυπηρετεί:
Τέλος αύριο, τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τα Χριστούγεννα, οι μαθητές να κρατάνε στις 2.10-3.00, λευκές κόλλες Α4, ή χαρτόνι Α4 στο χρώμα της επιλογής τους, ώστε να κάνουμε κάποια χριστουγεννιάτικη κατασκευή.
Αυτά τα λίγα από μένα, καλή συνέχεια!