1ο Βραβείο στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Η εργασία δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας και παρουσιάστηκε στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής όπου απέσπασε το 1ο Βραβείο στο εκθεσιακό μέρος και στην κατηγορία Δημοτικών Σχολείων. https://mfr.peiramak.gr/index.php?lan…

Η κατασκευή μας αποτελείται από υποδοχές στις οποίες θα μπορεί κάποιος να βάζει κάποιου είδους υλικό, όπως για παράδειγμα σίδερο, αλουμίνιο, γυαλί κτλ, και θα δοκιμάζει να ανιχνεύσει το είδος του. Τα υλικά που θα μπορεί να δοκιμάσει κάποιος θα έχουν ετοιμαστεί από πριν για να είναι κατάλληλα για τον ανιχνευτή. Επίσης, θα υπάρχουν φωτάκια που θα δείχνουν το είδος του υλικού που βρέθηκε.

Στην πρώτη περίπτωση ελέγχεται η αγωγιμότητα του υλικού με μια δαγκάνα. Αν είναι αγώγιμο, ανάβει το πράσινο λαπάκι και πέφτει από τη μία πλευρά. Αν δεν είναι αγώγιμο, ανάβει το κόκκινο λαμπάκι και πέφτει από την άλλη πλευρά. Με τον ίδιο τρόπο, στον έλεγχο σιδήρου, αν ο ηλεκτρομαγνήτης σηκώσει το αντικείμενο και πέφτει από τη μία πλευρά, αλλιώς πέφτει από την άλλη πλευρά. Όταν ενεργοποιείται ο ηλεκτρομαγνήτης ανάβει μπλε λαμπάκι. Ο τρίτος έλεγχος μετράει την φωτεινότητα με τον ίδιο τρόπο. Αν είναι διαφανές γυαλί ή άλλο υλικό το φως που μετράει η φωτοαντίσταση είναι έντονο και το αντικείμενο πέφτει από τη μία πλευρά. Αν το αντικείμενο δεν είναι διαφανές, ανάβει το κόκκινο λαμπάκι και το αντικείμενο πέφτει από την άλλη πλευρά.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας για την πολύ μεγάλη προσπάθεια και το ευτυχές αποτέλεσμα.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Δουβλετής Χαράλαμπος ΠΕ86 Πληροφορικής