Το σκάκι στο Σχολείο
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 22:06
Από: ΔΙΠΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Στο Γυμνάσιο  θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ   φέτος με το σκάκι με τους εξής  στόχους:

 

  1. Διοργάνωση σιμουλτανέ στην αρχή της χρονιάς, συνεργαζόμενος με τον δάσκαλο του σκάκι στην ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση) Λεχαινών,   στα πλαίσια της  Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.
  2. Δημιουργία Σχολικής ομάδας και από τις τρείς τάξεις του Γυμνασίου,  αντλώντας μαθητές- αθλητές και από την δεξαμενή της ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση) Λεχαινών αλλά και δραστηριοποιώντας νέα μέλη της σχολικής κοινότητας δίνοντάς τους την δυνατότητα να αξιοποιήσουν δεξιότητές τους.
  3. Δραστηριοποίηση των εκπαιδευτικών της μονάδας με την εμπλοκή τους είτε ως παίκτες είτε λαμβάνοντας μέρος σε καινοτόμα προγράμματα που θα έχουν σχέση με το σκάκι.
  4. Δραστηριοποίηση των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας σε σχέση με την ειδικότητά τους να συμπεριλάβουν την έννοια του σκάκι, καθώς και το ίδιο διαθεματικά στο μάθημά τους.
  5. Δημιουργία διαθέσιμου χώρου, πιθανώς το εργαστήριο ζωγραφικής του Σχολείου μας, για να μπορούν οι μαθητές σε διαλλείματα ή κενά τους να παίζουν μεταξύ τους ή με καθηγητές τους.
  6. Οργάνωση ενδοσχολικών αγώνων κατά την διάρκεια της Σχολικής χρονιάς, όπως και συμμετοχή σε σχολικά πρωταθλήματα.
  7. Χρησιμοποίηση της επιδαπέδιας σκακιέρας που ήδη διαθέτει το Σχολείο, σε διαλλείματα ή άλλες εκδηλώσεις με την χρήση των μεγάλων  πιονιών (60cm) της ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση) Λεχαινών.
  8. Παρουσίαση στους μαθητές ταινιών, βιβλίων, έργων τέχνης και άλλων εποπτικών μέσων με σκοπό την δραστηριοποίησή τους στο σκάκι και την εξοικείωση τους με αυτό αντιμετωπίζοντας το ως άθλημα αλλά και ως εμβάθυνση στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους.

 

 

Σας ευχαριστώ για το υπέροχο σεμινάριο και εύχομαι σε όλους  καλό καλοκαίρι

με τιμή.

 

 

Δίπλας Χρήστος



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση