Μουσική-Λόγος-Κίνηση: Η Μουσική ως εκπαιδευτικό εργαλείο

Η άθληση, η αναψυχή,  το παιχνίδι, ο χορός , η μουσική είναι «δώρα»,  μέσα από τα οποία τα παιδιά του κόσμου παίρνουν σημαντικά μαθήματα  ζωής για τον σεβασμό, την ομάδα και την συνεργασία. Και μαθαίνουν – με  τον καλύτερο τρόπο- πως γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

Η αποκορύφωση του αθλητισμού και της άθλησης ως γυμναστική και αγωνιστική έγινε για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα, από τον 7 μέχρι και τον 2 αιώνα π.Χ, όταν ο χορός  η  μουσική και τα διάφορα παιχνίδια αποτέλεσαν μέρος της παιδείας των Ελλήνων.

Η κ. Μελίνα Ασλανίδου λειτουργεί σαν «γέφυρα» ανάμεσα στο παλιό και σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι με την ποιότητα ερμηνείας των τραγουδιών της, την συνεργασία της με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες  ερμηνεύοντας σημαντικούς συνθέτες.

Συμμετέχοντας στην γιορτή  του Σχολείου μας  μοιραστήκαμε  την χαρά της μουσικής , του ρυθμού του παιχνιδιού.

Μέσα από την μουσική (παραδοσιακή- λαϊκή ελληνική),  τον λόγο,  την κίνηση  ονειρευτήκαμε  και στείλαμε την αγάπη μας στα παιδιά όλου του κόσμου. Γίναμε Αγγελιοφόροι  για το μήνυμα ελπίδας  για την ζωή  που μπορούμε να βρούμε  στους στοίχους τραγουδιών  και την δύναμη που έχει η μουσική  να  αντιμετωπίζουμε στιγμές δύσκολες  δίνοντας ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ώστε να πραγματοποιηθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες

 

Η συνάντηση  των  Ελλήνων καλλιτεχνών  με τους μαθητές και μαθήτριες στο  Δημοτικό Σχολείο και στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας  μέσα από   τη μουσική, τον λόγο και την κίνηση έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά  να αναπτυχθούν  σωματικά, γνωστικά, και
συναισθηματικά, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία
και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στις τέχνες.

Ένας κόσμος μέσα από εικόνες, λέξεις μουσική και ρυθμό.

Ονειρευόμαστε , μαθαίνουμε, γινόμαστε αγγελιοφόροι μηνυμάτων για τη ΖΩΗ και την

ΑΓΑΠΗ

«Ένα κεράκι αφτούμενο…»  

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση
Μοιρολόγια της Κρήτης (Ανώγεια, Σφακιά, Αστερούσια) από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.Μοιρολόγια της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, από την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή.

Τη Μεγάλη Τρίτη, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων (τραγούδι, μαντολίνο), σε μια συναυλία αφιερωμένη σε μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση, ερμηνεύει κρητικά μοιρολόγια από τη μεταπολεμική εποχή μέχρι σήμερα.

Θα μοιραστεί τη σκηνή με την Ελένη (τραγούδι) και τη Σουζάνα Βουγιουκλή (τραγούδι, κιθάρα, πιάνο), οι οποίες θα παρουσιάσουν κομμάτια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τα Βαλκάνια. Τους πλαισιώνουν οι μουσικοί: Δημήτρης Οικονομάκης (ενορχήστρωση, μπάσο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) και Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα). Στον σχεδιασμό ήχου, ο Γιάννης Παξεβάνης.

https://www.megaron.gr/event/loudobikos-ton-anogeion-moirologia-tis-mesogeiou/

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση