ΦΩΤΟ

Αθλούμαστε Δημιουργικά ΧαράΖΟΥΜΕ το Μέλλον- ……..Αξίες Ελληνικές που μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έγιναν Πανανθρώπινες…!!!

ΦΩΤΟΣτιγμιότυπο οθόνης 482

Ο πολιτισμός και η τέχνη μάς δίνουν δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Με Σκοπό να παρακινηθούμε  για δημιουργική.  συστηματική άθληση μέσα και έξω από το σχολείο παράλληλα με την  ευαισθητοποίηση στις Τέχνες  τον Πολιτισμό και τις Ελληνικές Αξίες που μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έγιναν Πανανθρώπινες, μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής  και  στο πλαίσιο της  υλοποίησης  του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων: «ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ-ΙNTERNATIONAL FAIR PLAY PASSPORT»,  με  μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024  ώρα 10.00π.μ στο  κλειστό γυμναστήριο  το Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας  τον Πρόεδρο  του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και  Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών κ . Μανώλη Σαββίδη και τον συνεργάτη του κ. Μάκη Τάντση σε ένα βιωματικό σεμινάριο Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον πολιτισμό, την Τέχνη και την  καλλιέργεια και ενίσχυση της ιστορικής μνήμης.

ΦΩΤΟ

Ο Σύλλογος φίλων ιστορίας και αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών  παρουσίασε αυθεντικό οπλισμό και φορεσιές του 1821  στις μαθήτριες /τές και εκπαιδευτικούς ,παράλληλα με

πληροφορίες για τις τακτικές μάχης , την διατροφή ,

τις συνθήκες ζωής του λαού , την θέση των παιδιών και της γυναίκας αλλά και των αντιπάλων στην ηρωική εκείνη ιστορική περίοδο της εθνικής μας παλιγγενεσίας …!!

ΦΩΤΟ 1

 

ΦΩΤΟ 2

Βρήκαμε αφορμή ΟΛΟΙ  μέσα από τις σχέσεις  «Τραγούδι-Μουσική-Χορός» «Μουσική-Χορός-Φορεσιά». «Οπλισμός – Φορεσιές του 1821» να αναστοχαστούμε  ΑΞΙΕΣ ,  ΙΔΑΝΙΚΑ αλλά και ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ από τη ζωή για τον σεβασμό, την ομάδα και την συνεργασία, την ελευθερία  , ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ – με τον καλύτερο τρόπο- πως γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων:

Γνωρίζοντας και συνειδητοποιώντας τον δικό μας πολιτισμό (μουσική, χορός, αθλητισμός, φορεσιές, λαογραφία ) οδηγούμαστε στην αναγνώριση και κατανόηση των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων  των άλλων λαών. Η γνώση και κατανόηση είναι δρόμος που οδηγεί το μαθητή προς τον σεβασμό, την αποδοχή, την συναδέλφωση και την ειρηνική συνύπαρξη με τους  άλλους λαούς:

  • Να προβάλουμε μέσα από την σχέση «τραγούδι-μουσική-χορός» «Μουσική-Χορός-Φορεσιά». «Οπλισμός – Φορεσιές του 1821» τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

 

  • Να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα των δημοτικών τραγουδιών αναζητώντας αυτό που συνθέτει το γνήσια ελληνικό και αφορά την εθνική αυτογνωσία και ταυτότητα.

 

  • Να τιμήσουμε τους νεκρούς της επανάστασης του 1821 κατανοώντας τους λόγους για τους οποίους επαναστάτησαν οι Έλληνες  και  να προσπαθούμε να τους κάνουμε πράξη (ισότητα, ελευθερία, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα)

 

  • Να καλλιεργήσουμε και να διατηρήσουμε την Ιστορική μνήμη

 

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο  του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και  Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών κ . Μανώλη Σαββίδη και τον συνεργάτη του κ. Μάκη Τάντση για την συνεργασία και ευχόμαστε Υγεία και Κουράγιο στο ευλογημένο έργο τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση