blog 001

«Το Διεθνές Διαβατήριο Ολυμπιακών Αξιών-Ιnternational fair play passport» με αφορμή την 3η Δεκέμβρη:International Day of Persons with Disabilities – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

blog 001

 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις…..

«Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Υπάρχει δεν θέλω». Είναι μια φράση τόσο γνωστή σε όλους. Όμως πόσο ισχυρή θέληση χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί!

Κοιτάζοντας προσεκτικά την εικόνα από την χαρά του Γιάννη για την αγαπημένη του ομάδα… αναλογίζομαι το

μεγαλείο και την ψυχική ανθεκτικότητα  του Γιάννη.

Μεγαλείο για την ισχυρή θέληση που  τον παροτρύνει να αναλάβει δράση! Μεγαλείο για την αγάπη στη ζωή που αξίζει κάθε προσπάθεια.

Οι εικόνες του ανθρώπινου μεγαλείου διώχνουν μακριά κάθε μίζερη σκέψη. Η δύναμη που ο άνθρωπος κρύβει μέσα του δεν έχει όρια. Η πίστη και η στήριξη κάνουν θαύματα.

Το αδύνατο είναι για τους αδύνατους!

«Το Διεθνές Διαβατήριο Ολυμπιακών Αξιών-Ιnternational fair play passport» με αφορμή την 3η Δεκέμβρη:International Day of Persons with Disabilities – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αναδεικνύει τις Αξίες του Αθλητισμού συναντώντας τον «Μεγαλέξανδρο» του Ελληνικού Αθλητισμού τον κ. Γιώργο Κούδα

Άρση του αποκλεισμού

Άρση των διακρίσεων

Ισότιμη συμμετοχή  σε όλους

Ίσες ευκαιρίες σε όλους

Ευγενής συναγωνισμός

Πήραμε πρωτοβουλία μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής να αναδείξουμε τις Αξίες  του Αθλητισμού συναντώντας τον «Μεγαλέξανδρο» του Ελληνικού Αθλητισμού τον κ. Γιώργο Κούδα και συζητώντας για τον Αθλητισμό, τη Ζωή  του και την Ψυχική δύναμη που κρύβει μέσα του ο Αθλητής  και  ο Άνθρωπος.

εικόνα Viber 2023 12 06 18 03 53 645 εικόνα Viber 2023 12 06 18 04 35 721 εικόνα Viber 2023 12 06 18 04 36 713

 

.

Για την προσφορά και το Ήθος του Έλληνα αθλητή η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) απένειμε   το International Fair Play Passport-Το Διεθνές Διαβατήριο Fair Play. Ο κ. Γιώργος Κούδας Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ( ΕΘΝΟΑ) κ. Γιώργο Αλικάκο  και την  Διευθύντρια της  ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) κα Ντενίζ Παναγοπούλου .

 

ΚΟΥΔΑΣεικόνα Viber 2023 12 06 18 03 53 645

 

Έχοντας  στο σχολείο εφόδιο και οδηγό τις Αξίες του Αθλητισμού και τους Ανθρώπους -Αθλητές Πρότυπα, στο περιβάλλον του Σχολείου μέσα από το  μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο πλαίσιο της 2ης Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής  Εβδομάδας  3-9 Δεκεμβρίου  2023 προτείναμε στον σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου να γνωρίσουμε στο σχολείο μας  τον αγνό φίλαθλο  Γιάννη και τον Πατέρα του Λουκά  και  να μάθουμε για την  καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ΑμεΑ αλλά και οι οικογένειές τους. Να ακούσουμε την  συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη και πως  μέσα από την αγαπημένη του ομάδα βρίσκει την κινητήριο δύναμή

Δυστυχώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση .

Κατασκευάσαμε  όμως τον κότινο, το στεφάνι  από κλαδί αγριελιάς χαρίζοντάς το στους Ολυμπιονίκες της Ζωής , τον Γιάννη και τους Γονείς του.

blog1 blog2 blog3

Giannakis Γιαννακης Volos 792x402 1 img 1658803610 1 960x640 1 img 1658803617 2 960x640 1

Εικόνα3 Εικόνα2 Εικόνα1

Μάθαμε  πως γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων μέσα από τον αθλητισμό συμμετέχοντας στη βιωματική προσέγγιση  των παραολυμπιακών αθλημάτων στο σχολείο.

Οι μικρότεροι παίξανε το παραδοσιακό παιχνίδι τυφλόμυγα,

προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα  στη σωστή θέση και με κλειστά τα ματάκια  ψηλάφισαν διάφορα αντικείμενα, όπως ξερά φύλα, καραμέλες, καμπανάκι, μολύβι, ένα στολίδι, πάνινη κορδέλα κ.ά. προσπαθώντας να καταλάβουν τι κρατούν.

Μαθητές άλλων τμημάτων

κινήθηκαν με “μπαστούνια” ανάμεσα σε κάθε λογής αυτοσχέδια εμπόδια, που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές,

Οι μεγαλύτερες τάξεις παίξανε

Goalball

αγωνίστηκαν στους αυτοσχέδιους διαδρόμους  στο τρέξιμο με συνοδό

Τοξοβολία από κάθισμα,

Ακοντισμός από κάθισμα,

Πίνκ-πόνγκ με κάθισμα,

Βόλεϊ καθισμένων, που  αποτελούν παραολυμπιακά αθλήματα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση