ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ

Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή «Ολυμπισμός σημαίνει ΠαίΖΩ με Ασφάλεια» : Ωφελούμαι ψυχικά, Ακούω και μαθαίνω, Ισότιμα φέρομαι, Ζητάω όρια, Προσέχω το σώμα μου

ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ

Με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς 2022-23 διοργανώσαμε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή στο Σχολείο μας με συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών των τάξεων.

Η αυλή του σχολείου γέμισε με  χαμόγελα, πολύχρωμα καπέλα για τον ήλιο και χαρούμενες φωνές και με  οδηγό τις θεματικές ενότητες  του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπισμός σημαίνει ΠαίΖΩ με Ασφάλεια» : Ωφελούμαι ψυχικά, Ακούω και μαθαίνω, Ισότιμα φέρομαι, Ζητάω όρια, Προσέχω το σώμα μου, οι μαθητές με διάθεση μικρών Ολυμπιονικών στα αγωνίσματα και Εθελοντών στα καθήκοντα της σχολικής και καθημερινής ζωής ξεκίνησαν με την παρέλαση  την Γιορτή.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ1ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ2

Ενημερώθηκαν αρχικά  για τις τρεις βασικές Ολυμπιακές Αξίες : τον Σεβασμό,  την Φιλία, την  Αριστεία  

σύμφωνα με τις οποίες θα  συμμετέχουν στους σταθμούς άσκησης στα Ολυμπιακά Αθλήματα: Στίβος (Δρόμοι Ταχύτητας, Ακόντιο, Άλματα, Ρίψεις), Τοξοβολία, Σκοποβολή, Τραμπολίνο, Ρυθμική Γυμναστική, Χορός, Ποδόσφαιρο Βόλευ , Μπάντμπιντον , Πιγκ-όγκ, Χόκευ.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ3 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ5 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ6 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ7 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ8 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ10 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ11 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ12 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ13 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ14 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ15 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ16 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ17 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ18

Στο Ενημερωτικό-Πολιτιστικό μέρος της Αθλητικής Γιορτή ,συνδέοντας  το μάθημα της Φυσικής Αγωγής  με τον Πολιτισμό και την τοπική Ιστορία του Αθλητισμού , την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου και την αξία του Εθελοντισμού για την Υγεία, πήραμε αφορμή  από την βράβευση των μαθητριών /ων μέσα από το από το πρόγραμμα Δημιουργικός Διαγωνισμός – Αστέρι της Ευχής 2022 – 2023 – 1ο Βραβείο “Σχεδίασε το Αστέρι σου.” και οι μαθήτριες /’τες μεταφέραν μηνύματα για

-Την σημασία της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών που σώζει ζωές.
-Την προσπάθεια των μελών της “ΛΑΜΨΗ” (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας ) για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των παιδιών που νοσούν με καρκίνο.
-Τους Ολυμπιονίκες της Ζωής και τα παιδιά που έχουν φύγει από την ΖΩΉ. Τα δυνατά αυτά παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά, προσπαθώντας να νικήσουν τον ισχυρό αντίπαλο, τον καρκίνο.

Γιατί πιστεύουμε:
Ο Εθελοντισμός για την ΥΓΕΙΑ, όπως και ο Αθλητισμός είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Με την συζήτηση με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς  μεταφέραμε όλοι μαζί μηνύματα

Για δράσεις Εθελοντισμού για την Υγεία

Την Σωστή αθλητική συμπεριφορά

Τι αξίζει τελικά σε ένα αγώνα ή παιχνίδι

Γιατί σεβόμαστε τους κανόνες του παιχνιδιού

Γιατί σεβόμαστε τους αντιπάλους

Γιατί σεβόμαστε τους συμπαίκτες μας

Γιατί πρέπει να ελέγχουμε τον θυμό μας

ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ4 παραλιμνη1 2ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ2 1ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ3 1

Η Αθλητική Γιορτή έληξε με την απονομή μεταλλίων στους μαθητές που τα χρωμάτισαν πολύχρωμα ,γράφοντας την  αθλητική αξία  που τους ενθουσίασε και ζωγραφίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ22 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ23 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ24 ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ25

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση