7 ΠΡΟΓΡ.ΕΞΩ 001

«9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022» -«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

 7 ΠΡΟΓΡ.ΕΞΩ 001

7 Στιγμιότυπο οθόνης 298

Στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας μέσα από το μάθημα της Φυσικής  Αγωγής  με αφορμή τον εορτασμό  της 9ης Πανελλήνιας  Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων διοργανώσαμε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022  Εκπαιδευτική, Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή υιοθετώντας το μήνυμα: 

«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους στην Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή

Τους Έλληνες Πρωταθλητές

Τσαχτσιρλή Δημήτριο  προπονητής Ταεκβοντό ΓΑΣ Αλέξανδρος ο Μέγας Πέλλας Στην αθλητική του καριέρα μετράει 5 συνεχόμενα χρόνια πανελληνιονίκης και μέλος την εθνικής μας ομάδας , με πολλά μετάλλια σε διεθνή πρωταθλήματα. Επιπλέον έχει βγει το 2011 πρώτος στα Βαλκάνια, το 2012 5ος στον παγκόσμιο της Αιγύπτου, το 2013 ασημένιος στο πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας , το 2016 χάλκινος στο πανευρωπαϊκό της Ρωσίας. Από τις διακρίσεις του έχει περάσει στο πανεπιστήμιο και αποφοίτησε πριν δυο χρόνια από το τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ.

Τσαχτσιρλης Ανδρέας προπονητής Ταεκβοντό πανελληνιονίκης

Τσαχτσιρλης Παναγιώτης προπονητής Ταεκβοντό πανελληνιονίκης

Τσαχτσιρλης Γεώργιος προπονητής ταεκβοντο ΑΣ Μακεδονική Ασπίδα Κουφαλιων

7 τσαχτσιρλης2

Γιάννη Κυριακίδη:  πρώην μέλος της Εθνικής μας ομάδας ποδηλασίας

κ. Ζωή Τσαβαλιά: ενεργή αθλήτρια  με αθλητικές διακρίσεις στο αγώνισμα της ποδηλασίας.

7 ποδηλασια 1

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους από την τροχαία Γιαννιτσών κ. Αντιγόνη  Ανανιάδου   και κ. Ζαπουνίδη Κυριάκο

20221007 113832

Υιοθετώντας το μήνυμα:  «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» στην Εκπαιδευτική, Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή προβάλλαμε τις Ολυμπιακές Αξίες (ΑΡΙΣΤΕΙΑ,ΦΙΛΙΑ,ΣΕΒΑΣΜΟΣ) ως μέσω προάσπισης για  την ΥΓΕΙΑ και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ συνδέοντας το μάθημα της Φυσικής Αγωγής με τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ/ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ, την  δημιουργική αξιοποίηση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΝΑΨΥΧΗ) για συστηματική άσκηση/άθληση, και την ΥΓΕΙΑ (σωματική και πνευματική).

7 ΠΡΟΓΡ.ΕΞΩ 001

Στην Ενότητα Ωφελούμαι ψυχικά οι μαθητές συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο άσκησης/άθλησης και το τετράδιο φυσικής δραστηριότητας impact/ΑΘΛΟΣ  ενημερώθηκαν για

-Την αξία της καθημερινής άσκησης.

-Την δυναμική σχέση της Άσκησης, Διατροφής, και Υγιείς ανάπτυξης με την Υγεία.

-Ενημερώθηκαν  πως μπορούμε να αυξήσουμε την Φυσική Δραστηριότητα στο Σχολικό περιβάλλον και έξω από αυτό.

20221007 125909

Στην ενότητα Ακούω και μαθαίνω ο  Έλληνας Πρωταθλητής Τσαχτσιρλής Δημήτριος  μαζί με τους Τσαχτσιρλή Ανδρέα, Τσαχτσιρλή Παναγιώτη, και Τσαχτσιρλή Γεώργιο  παρουσίασαν στις μαθήτριες /τές  το Ολυμπιακού Ταεκβοντό με την επίδειξη αρχικά του Αθλήματος και στην συνέχεια την ενεργή συμμετοχή των μαθητριών /των σε αυτό.

7 τσαχτσιρλης 120221007 103637

Οι Έλληνες αθλητές Γιάννης Κυριακίδης κ. Ζωή Τσαβαλιά παρουσίασαν την Ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Αγωνίσματα της Ποδηλασίας δίνοντας στους μαθητές χρήσιμες  πληροφορίες.

20221007 110801

Στην  ενότητα Ζητάω όρια Ενημερώθηκαν   αρχικά οι μαθήτριες /μαθητές από υπεύθυνους της Τροχαίας Γιαννιτσών μεταφέροντας μηνύματα σε θέματα οδικής Ασφάλειας και  στην συνέχεια ενεργά  συμμετείχε  ομάδα  μαθητών στην ποδηλατική διαδρομή «Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας -Λουτρά Μεγάλου Αλέξανδρου-Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας»

20221007 11430220221007 122258

Με την ενεργή  συμμετοχή των μαθητών στην ενότητα Προσέχω το σώμα μου οι μαθήτριες/τές πήραν μέρος στα Αγωνίσματα του προγράμματος «Kids’ Athletics»  α) τα αγωνίσματα δρόμου β) τις ρίψεις γ) τα άλματα

1

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση