Φτιάχνοντας ένα ρομποτικό όχημα με το Arduino

Κάτω από: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ | ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 9:23 πμ |  Με ετικέτα |

Arduino ρομπότ υπάρχουν πολλά, τόμως αυτό που θα φιάξουμε μαζί εδώ στο ardumotive.com θα είναι ξεχωριστό! Γιατί; Γιατί θα το έχετε φτιάξει εσείς!
Το να φτιάξει κάποιος ένα ρομποτικό όχημα με την χρήση του Arduino είναι ίσως η πιο διασκεδαστική κατασκευή που μπορεί να κάνει κάποιος με αυτό. Το να βλέπεις κάτι που έφτιαξες εσύ να κινείται μόνο του στον χώρο, αποφεύγοντας τυχών εμπόδια, είναι κάτι που σε ‘γεμίζει’. Είναι όμως και κάτι ξεπερασμένο θα έλεγα. Γι΄αυτό το δικό μας ρομπότ θα μπορεί να κάνει και μερικά πράγματα παραπάνω.
Στόχος μας λοιπόν είναι να κατασκευάσουμε βήμα βήμα ένα ρομποτικό όχημα το οποίο να μπορεί να

  • κινείται μόνο του στον χώρο
  • ελέγχεται μέσω Android εφαρμογής
  • κινείται μέσω φωνητικών εντολών

Σε αυτή τη κατασκευή θα δούμε τα υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούμε γι΄ αυτή την κατασκευή. Έτσι θα έχετε χρόνο να τα προμηθευτείτε και να ξεκινήσουμε μαζί την υλοποίηση του.

Αρκετοί από εσάς έχετε ως εργαστηριακή εργασία ή ακόμα και πτυχιακή την κατασκευή ενός τέτοιου ρομποτικού οχήματος. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει ώστε να το φτιάξετε εύκολα και να καταλάβετε και πέντε βασικά πράγματα γύρω απ’ το κομμάτι των μικρο-ελεγκτών, ηλεκτρονικών και του κώδικα-προγραμματισμού.

Το Bluetooth είναι γνωστό σε όλους μας εδώ και χρόνια, μερικές πληροφορίες γι αυτό απ’ την Βικιπαίδεια:
Το Bluetooth είναι ένα βιομηχανικό πρότυπο για ασύρματα προσωπικά δίκτυα υπολογιστών (Wireless Personal Αrea Νetworks, WPAN). Πρόκειται για μια ασύρματη τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία μικρών αποστάσεων, η οποία μπορεί να μεταδώσει σήματα μέσω μικροκυμάτων σε ψηφιακές συσκευές. Επομένως το Bluetooth είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο παρέχει προτυποποιημένη, ασύρματη επικοινωνία ανάμεσα σε PDA, κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, προσωπικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, καθώς και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ή ψηφιακές κάμερες, μέσω μιας ασφαλούς, φθηνής και παγκοσμίως διαθέσιμης χωρίς ειδική άδεια ραδιοσυχνότητας μικρής εμβέλειας. Από τεχνικής άποψης το Bluetooth είναι ένα πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης σε φυσικό επίπεδο, υποεπίπεδο MAC και, προαιρετικά, υποεπίπεδο LLC. (διαβάστε περισσότερα)



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.