Σχολιασμός πάνω σε βίντεο

Ξένος ήμουνα κι εγώ
πριν γίνω αφεντικό
πριν χτίσω και φτιαχτώ
πριν μάθω να ξεχνώ
Ξένος ήμουνα αλλά
εσύ είσαι ο ξένος πια
και δίπλα μου όπως ζεις
τη μέρα μου ενοχλείς

Χαθήκαμε μες στην κοιλιά
μιας μάνας που ξεχνά
Κι απ΄το εμείς το ξένο εγώ
μου λέει να μισώ

Σχολιασμός:Το βίντεο που παρακολουθήσαμε στην τάξη είχε ως θέμα του την άγρια πραγματικότητα σχετικά με το θέμα των μεταναστών. Το βίντεο έδειχνε σκληρές εικόνες μεταναστών οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν μια καλύτερη πατρίδα. Μετακινούνταν με μικρές βάρκες στο πέλαγος πράγμα πολύ επικίνδυνο. Δεν δέχονταν καμία βοήθεια από ανθρώπους οι οποίοι έχουν κλείσει τα σύνορα φέρνοντας τους άτυχους αυτούς ανθρώπους σε απόγνωση. Ο κόσμος ευτυχώς ευαισθητοποιήθηκε με την ιστορία του μικρού Αϊλάν ενός μικρού παιδιού το οποίο θανατώθηκε στην προσπάθεια του για ένα καλύτερο αύριο. Πολλές φορές μάλιστα οι μετανάστες εκτελούνται εν ψυχρώ από στρατιώτες. Πρέπει πραγματικά όλοι μας να σκεφτούμε ότι είναι και εκείνοι άνθρωποι δίνοντας τους μια ακόμα ευκαιρία στη ζωή τους.

103 λέξεις

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση