Μαρ 10
02

2009 – 2010 eTwinning Project : “Bioclimatic school means sustainable school!”

Κάτω από (Γενικά) από στις 02-03-2010

81_default_small.jpg

 

Οι μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων μαθαίνουν τι σημαίνει πραγματικά το βιοκλιματικό σχολείο και γιατί αυτό το είδος σχολείου είναι βιώσιμο. Επίσης, κάθε σχολείο στέλνει στους συνεργάτες του λεπτομέρειες σχετικά με την ύπαρξη βιοκλιματικών σχολείων στη χώρα τους. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές γνωρίζουν όχι μόνο τι συμβαίνει στη χώρα τους, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τέλος, οι μαθητές κάνουν προτάσεις για τα σχολεία των συνεργατών τους, για το πώς θα μπορούσε να γίνει βιοκλιματικός.

 

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα eTwinning:

Γενικό Λύκειο Νιγρίτας (General Lyceum of Nigrita), Nigrita, Ελλάδα

Οι μαθητές με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα:

  • Αποκτούν νέες γνώσεις σχετικά με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Κατανοούν τον όρο βιωσιμότητα, συνειδητοποιούν την ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης, σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένου του σχολείου.
  • Χρησιμοποιούν ΤΠΕ στην καθημερινή σχολική ζωή, αυξάνουν τις ικανότητές τους στις ΤΠΕ και μαθαίνουν νέους τρόπους ψηφιακής συνεργασίας.
  • Είναι σε θέση να συνεργάζονται με ξένους φοιτητές, να ανταλλάσσουν το υλικό τους και να κάνουν προτάσεις για το πώς μπορούν να διαχειριστούν τη βιωσιμότητα.
  • Βελτιώνουν τις κοινωνικές τους ικανότητες και το επίπεδό τους στα Αγγλικά.

Οι μαθητές με την βοήθεια της φιλολόγου του σχολείου μας, Αργυρής Χαριστούλη, έγραψαν στίχους για ένα τραγούδι για τα βιοκλιματικά κτίρια. Μπορείτε να το ακούσετε πατώντας εδώ.



Αφήστε μια απάντηση