Δεκ 14
08

Συμμετοχή του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στον Διαγωνισμό EUSO 2015

Κάτω από (Γενικά) από στις 08-12-2014

15o_GEL_THESSALONIKIS

 Το 15ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε για 2η χρονιά στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2015, που οργάνωσαν με επιτυχία τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Κέντρου και Τούμπας της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου (4ο-5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς).

EUSO_2015_3

 Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 21 ομάδες μαθητών από Γενικά Λύκεια του Νομού Θεσσαλονίκης. Το σχολείο μας αντιπροσώπευσαν οι μαθητές της Β΄Λυκείου Θεόδωρος Τούσινας, Χαράλαμπος Σιδέρης και Χρήστος Χαλκιάς, ενώ στην προετοιμασία για το διαγωνισμό, συμμετείχαν και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Γεώργιος Παπαϊωάννου και Γεώργιος Σιώκατας. Οι μαθητές εξασκήθηκαν στη χρήση οργάνων και συσκευών και στην υλοποίηση πειραμάτων Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας, από τις υπεύθυνες καθηγήτριες Ραλλιώ Ξώμαλη, Βιολόγο, Βασιλική Παντελή, Φυσικό και Στυλιανή Χατζάρα, Χημικό, Βιολόγο.

EUSO_2015_1

 Στο Διαγωνισμό EUSO οι μαθητές συμμετέχουν ως ομάδα και διαγωνίζονται σε 3 πειράματα, 1 Βιολογίας, 1 Φυσικής και 1 Χημείας, διάρκειας 1 ώρας το καθένα.  Οι μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν, θα συμμετέχουν στη 2η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων και στην Αθήνα για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των ΕΚΦΕ των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μία τριμελής ομάδα μαθητών, που θα συμμετάσχει στη 13η ΕυρωπαΪκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί στo Klagenfurt της Αυστρίας από 26 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου 2015.

EUSO_Logo



Αφήστε μια απάντηση