Χαρά Νικολού blog

Ma page personelle

Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου

Ο Ελληνογαλλικός σύλλογος Ιωαννίνων και το inculture.gr σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, φέρνουν στα Ιωάννινα 5 ταινίες από την εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου στο θέατρο Πολυθέαμα (αίθουσα 1 ) στις 3-4-5 Φεβρουαρίου.

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 3-2/2012
21.00
Villa Amalia
Σκηνοθεσία: Benoit Jacquot. Aπό το έργο του: Pascal Quignard.
Σενάριο: Benoit Jacquot, Julien Boivent.
Hθοποιοί: Isabelle Huppert, Jean-Hugues Anglade, Xavier Beauvois, Maya Sansa, Clara Bindi, Viviana Aliberti, Michelle Marquais, Peter Arens, Ignazio Oliva.
Διανομή στην Eλλάδα: Odeon. Έγχρωμο /35 mm, 91΄.

Σαν τη σταγόνα του νερού που ξεχειλίζει το βάζο, μια νύχτα η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει αλλά δεν τη συγκρατεί. Το μόνο δέσιμο που έχει είναι με τη μουσική. Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίστηκε τώρα μπροστά της ενώ τον ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπετεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η βίλα Amalia.

Σάββατο 4-2/2012
19.00
Les Beaux Gosses / Τα Ομορφόπαιδα
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Riad Sattouf, Marc Syrigas.
Hθοποιοί: Vincent Lacoste, Anthony Sonigo, Alice Tremolieres, Julie Scheibling, Noemie Lvovsky, Camille Andreys, Robin Duverger, Baptiste Huet, Simon Barbier.
Διανομή στην Eλλάδα: Strada Films. Έγχρωμο 35 mm, 90΄.
Υποψηφιότητες στα βραβεία Cesar 2010 στις κατηγορίες δεύτερου γυναικείου ρόλου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, καλύτερης ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Συμμετοχή στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών το 2009.

O Herve είναι δεκατεσσάρων χρονών και ζει μόνος μαζί με τη μητέρα του. Ένας έφηβος που πλημμυρίζει από τις ορμές του, άχαρος εμφανισιακά και δίχως ιδιαίτερη τόλμη. Στο γυμνάσιο τα κουτσοκαταφέρνει και έχει δίπλα του τα φιλαράκια του. Αυτό που έχει κυριέψει όλη του τη σκέψη είναι να βγει με ένα κορίτσι. Δυστυχώς, σε αυτά τα θέματα τρώει τη μια απόρριψη μετά την άλλη, χωρίς ωστόσο να το βάζει κάτω. Και κάποια μέρα, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει και πώς, έχει βρεθεί να αρέσει στην Aurore, σε ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της τάξης του…

21.00
Les Aventures extraordinaires d’Adele Blanc/ Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Luc besson. Hθοποιοί: Frederique Bel, Gregory Ragot, Swann Arlaud, Christophe Dimitri Reveille, Jean-Michel Mole, Eric Naggar, Serge Bagdassarian. Διανομή στην Eλλάδα: Odeon. Έγχρωμο 35 mm, 107΄.

Το 1912, η Αντέλ Μπλαν-Σεκ, ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, όπως να ταξιδέψει μέχρι την Αίγυπτο και να βρεθεί αντιμέτωπη με μούμιες κάθε είδους. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επικρατεί πανικός! Το αυγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, έχει εκκολαφθεί μυστηριωδώς σε ένα ράφι του Φυσικού Μουσείου Ιστορίας, και διασπείρει τον τρόμο στον ουρανό της πόλης. Τίποτα όμως δεν σταματά την Αντέλ Μπλαν-Σεκ, οι περιπέτειες της οποίας κρύβουν πολλές ακόμα απίστευτες εκπλήξεις…

Κυριακή 5-2/2012
18.30
Arthur et la guerre des deux mondes.
Άρθουρ 3: ο πόλεμος των δυο κόσμων
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Luc Besson. Aπό το έργο του: Luc Besson, Celine Garcia.
Ηθοποιοί: Gerard Darmon, Mylene Farmer, Marc Lavoine, Jean-Paul Rouve, Cartman , Michel Duchaussoy, Frederique Bel, Frederique Tirmont.
Διανομή στην Eλλάδα : Odeon. Έγχρωμο / 35 mm, 100΄.
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΙΜΟΪΣ.
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Φρέντι Χάιμορ, Ρόμπερτ Στάντον, Μία Φάροου.

Έχοντας παγιδεύσει τον Άρθουρ στον κόσμο των Μίνιμοϊς, ο Μάλταζαρ αναζητά στο σπίτι των παππούδων του ένα μαγικό ελιξίριο, ενώ οργανώνει το στρατό με τον οποίο σκοπεύει να κυριεύσει τη γειτονική πόλη.

21.00
Les Petits Mouchoirs / Μικρά αθώα ψέματα
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Guillaume Canet.
Hθοποιοί: Francois Cluzet, Marion Cotillard, Benoit Magimel.
Διανομή στην Eλλάδα: Odeon. Έγχρωμο, 35 mm, 154΄.

Μετά από ένα τραγικό γεγονός, μία παρέα φίλων αποφασίζει παρόλα αυτά να φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα όπως κάθε χρόνο. Η φιλία, οι πεποιθήσεις, οι ενοχές, οι έρωτες τους καταρρέουν. Είναι καιρός να «πέσουν οι μάσκες» και να αποκαλυφθούν μυστικά και ψέματα.

Αφήστε μια απάντηση