Μετατρέψτε αρχεία PDF σε Flipping Books

Ένας όμορφος τρόπος για να παρουσιάσετε ένα αρχείο PDF, είναι να το μετατρέψετε σε Flipping Book, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη την αίσθηση του ξεφυλλίσματος των σελίδων ενός βιβλίου.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για την μετατροπή PDF αρχείων σε Flipping Books. Πολλά από αυτά τα εργαλεία είναι OnLine και δημιουργούν OnLine Flipping Books. Άλλα εργαλεία είναι προγράμματα που πρέπει να «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας και αφού τα εγκαταστήσετε τοπικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την μετατροπή του PDF αρχείου σε Flipping Book. Υπάρχουν εργαλεία που είναι δωρεάν (αλλά σε πολλές περιπτώσεις απαιτούν εγγραφή, εμφανίζουν διαφημιστικά μηνύματα κ.λ.π) ή freeware (αλλά με περιορισμένες δυνατότητες π.χ περιορισμός στον αριθμό των σελίδων του υπό μετατροπή αρχείου PDF). Για να απολαύσετε όλες τις δυνατότητες παραμετροποίησης της δημιουργίας ενός  Flipping Book θα πρέπει να αγοράσετε την αντίστοιχη υπηρεσία ή λογισμικό.

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα εργαλεία μετατροπής αρχείου PDF σε Flipping Book. Προηγουμένως όμως, θα πρέπει να δημιουργηθεί το αρχείο PDF (πιθανά από ένα αρχείο Word). Έτσι, κρίνεται σκόπιμο να πούμε λίγα λόγια για τα αρχεία PDF και τρόπους δημιουργίας τους.

Αρχεία PDF

[warning]

Τι είναι ένα αρχείο PDF

Το Portable Document Format (φορμά φορητού εγγράφου) (PDF) είναι φορμά αρχείου που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση εγγράφων ανεξαρτήτως λογισμικού, hardware και λειτουργικού συστήματος. Κάθε PDF αρχείο περιλαμβάνει πλήρη περιγραφή ενός καθορισμένου εγγράφου, στην οποία περιλαμβάνεται το κείμενο, οι γραμματοσειρές, τα γραφικά και άλλες απαιτούμενες πληροφορίες.

Για την προβολή ενός αρχείου PDF, πρέπει να διαθέτετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, όπως το Acrobat Reader.

Πώς δημιουργώ ένα αρχείο PDF

  • Αν διαθέτετε κάποια από τις τελευταίες εκδόσεις του Microsoft Office (π.χ Microsoft Office 2007 ή μεταγενέστερη) χρησιμοποιείστε την επιλογή Αρχείο/Αποθήκευση ως και αποθηκεύστε το αρχείο σας ως τύπο PDF (*.PDF) επιλέγοντας από τη σχετική λίστα, η οποία βρίσκεται κάτω από το όνομα του αρχείου.
  • Αν ΔΕΝ διαθέτετε κάποια από τις τελευταίες εκδόσεις του Microsoft Office ή άλλο κατάλληλο λογισμικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον από τους δωρεάν converters που υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Ενδεικτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που θα βρείτε στα παρακάτω links. Τα παρακάτω εργαλεία έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς το Σχολικό Έτος 2013-2014 για τις ανάγκες των Ερευνητικών Εργασιών.

[/warning]

[important]

Flipping Book

Λίγη Ιστορία

 

Ένα flip book ή flick book είναι ένα βιβλίο με μια σειρά από εικόνες οι οποίες ποικίλουν σταδιακά από τη μια σελίδα στην επόμενη, έτσι ώστε όταν οι σελίδες «γυρίζουν» γρήγορα, οι εικόνες προσομοιώνουν κίνηση ή κάποια άλλη αλλαγή.

Τα flip books είναι μια πρώιμη μορφή του animation.

Εργαλεία δημιουργίας Flipping Book

Στο διαδίκτυο υπάρχουν δωρεάν online εργαλεία μετατροπής αρχείων PDF σε Flipping Book. Αφού δημιουργήσετε το Flipping Book, μπορείτε στη συνέχεια να το ενσωματώσετε ή/και να βάλετε ένα link προς αυτό στη σχετική ιστοσελίδα ή το ιστολόγιο. Μπορείτε να δείτε και χρησιμοποιήσετε ενδεικτικά κάποια από τα εργαλεία αυτά, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους :

Έχει χρησιμοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2013-2014 για την ανάρτηση Ερευνητικών Εργασιών π.χ Άγγελοι με ρόδες και μαγικά ραβδιά κ.λ.π  αλλά και άλλων εργασιών όπως «Οριγκάμι«. 

To issuu είναι μια δωρεάν υπηρεσία, όπου ο χρήστης μπορεί εύκολα, χωρίς να ξέρει προγραμματισμό, να στήσει σε δευτερόλεπτα το δικό του flip book και στη συνέχεια να το ενσωματώσει σε ιστοσελίδα ή ιστολόγιο. Η υπηρεσία είναι δωρεάν αλλά υπάρχει και το πακέτο Pro. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το Pro, έναντι κάποιου χρηματικού ποσού, δεν ενσωματώνονται διαφημίσεις μέσα στο flip book, παρέχονται αναλυτικά στατιστικά, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής μορφοποίησης κ.α.

Εναλλακτικά, μπορείτε να «κατεβάσετε» ένα δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής αρχείων PDF σε Flipping Book και αφού το εγκαταστήσετε τοπικά στον υπολογιστή σας, μπορείτε να μετατρέπετε αρχεία PDF σε Flipping Book, τα οποία θα βρίσκονται αποθηκευμένα τοπικά στον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει αργότερα, να μεταφορτωθούν στην σχετική ιστοσελίδα ή ιστολόγιο. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο http://www.flippdf.com/free-pdf-to-flip-book/index.html. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στη δωρεάν έκδοσή του έχει περιορισμούς. Για παράδειγμα μπορείτε να μετατρέψετε το πολύ δέκα (10) σελίδες από το PDF αρχείο.

[/important]

 

 

Αφήστε μια απάντηση