Το εκπαιδευτικό blog της Χαράς Χρυσανθάκη

Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Διαδικτυακά Παιχνίδια

 

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι μία εξαρτημένη συμπεριφορά η οποία οφείλεται στην πολύωρη ενασχόληση του ατόμου και ιδιαίτερα του εφήβου με εικονικές διαδικτυακές δραστηριότητες όπως τα παιχνίδια, τα δωμάτια συζητήσεων, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ο ηλεκτρονικός τζόγος.

Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν η κατάχρηση του Διαδικτύου επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες και αρχίζει να λειτουργεί ως υποκατάστατο της αληθινής ζωής. Όταν κάποιος αρχίζει να παραμελεί τις ανάγκες του, τη διατροφή του, την εμφάνισή του, την οικογένειά του, τους φίλους και το σχολείο για να ασχολείται ατελείωτες ώρες με το ίντερνετ, τότε υπάρχει λόγος σοβαρής ανησυχίας. Τα άτομα που είναι εθισμένα, κλείνονται στον εαυτό τους, εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και παραίτησης και συχνά γίνονται αντικοινωνικά.

Για την αντιμετώπιση του εθισμού στο Διαδίκτυο συνιστάται:

  •   Ενημέρωση από κατάλληλες πηγές
  •  Χρήση του Διαδικτύου με μέτρο
  • Συζήτηση με γονείς
  •  Εναλλακτικές μορφές ενασχόλησης

Ετικέτες: , , ,

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στις 5:02 μμ και βρίσκεται κάτω από Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0 τροφοδότης (feed). Μπορείς να πας στο τέλος και να αφήσεις σχόλιο. Το Pinging προσωρινά δεν επιτρέπεται..

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση