Η εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-21.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την  Ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών για το σχολικό έτος 2020-21. Επισυνάπτω το σχετικό ΦΕΚ  (pdf).

Η έγκαιρη ανακοίνωση της ύλης όπως και η διευκρίνιση κάποιων ασαφειών που υπήρχαν στη περσινή ύλη της Χημείας αποτελούν ευχάριστες διαπιστώσεις.

Σχόλια – διαπιστώσεις που προκύπτουν από την σύγκρισή της  με την εξεταστέα ύλη του σχολικού έτους  2019-20 (πριν την περικοπή της λόγω κορονοϊού).   

  1. ΦΥΣΙΚΗ: Δεν υπάρχουν αλλαγές. Ίδια Βιβλία (Τεύχη Α, Β, Γ),  ίδιο περιεχόμενο.
  2. ΧΗΜΕΙΑ: . Ίδια Βιβλία (Τεύχη Α, Β).

Τεύχος Α:

Κεφ. 1.1 «Διαμοριακές δυνάμεις κ.α.»:  Διευκρινίζεται  ποιες είναι οι υποενότητες που μένουν εκτός:  α) Μεταβολές καταστάσεων της ύλης, β) Ιδιότητες υγρών, γ) Ιξώδες, δ) Επιφανειακή τάση, ε) Τάση ατμών, και  ζ) Αέρια – Νόμος Dalton

Κεφ. 1.2. «Προσθετικές ιδιότητες διαλυμάτων»:  Σε σχέση με πέρσι δεν υπάρχουν αλλαγές

Τεύχος Β:  Ίδια κεφάλαια ίδιο περιεχόμενο.  Στο Κεφ. 1 «Οξειδοαναγωγή –Ηλεκτρόλυση», Υποκεφάλαιο 1.2 «Κυριότερα οξειδωτικά-αναγωγικά. Αντιδράσεις αναγωγής» μένει εκτός η παράγραφος «4. Πολύπλοκες αντιδράσεις», μέχρι και «1. Μέθοδος ημιαντιδράσεων» της ενότητας «Συμπλήρωση αντιδράσεων οξειδοαναγωγής».

  1. ΒΙΟΛΟΓΙΑ:
    • Το Βιβλίο (Τεύχος Β) παραμένει το ίδιο, αλλά στην ύλη έχει προστεθεί το Κεφάλαιο 10 «Εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας στην βιομηχανία». Όμως από αυτό εξαιρούνται οι ενότητες: «Παραγωγή τυριού», «Ένζυμα και απορρυπαντικά», και «Βιομεταλουργία».
    • Το Βιβλίο (Τεύχος Α) έχει αντικατασταθεί με το Βιβλίο «Βιολογία, Γενικής Παιδείας, Β΄ Γενικού Λυκείου». Η εξεταστέα ύλη αφορά μόνο το Κεφάλαιο 4 «Γενετική» και περιλαμβάνει τις ενότητες: 4.1 «Κύκλος ζωής του κυττάρου» και 4.3 «Κυτταρική διαίρεση».



Λήψη αρχείου

Σχετικά με ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών

Πρώην Δ/ντής:  3ου Γ/σίου και 3ου ΓΕΛ Κοζάνης


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, Η Διδακτέα Ύλη. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *