Περικοπή ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί, με την υπουργική απόφαση 44639/Δ2/09-04-2020 αποφασίσθηκε η περικοπή της ύλης για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.  Αν και είναι εύκολο να την βρείτε (θα σας σταλεί και από τα σχολεία σας), για διευκόλυνσή σας,  επισυνάπτω την σχετική απόφαση με συνοπτικά σχόλια.

Φυσική: Μόνο στον Τόμο Γ’, μένει εκτός ύλης το μεγαλύτερο τμήμα του 4ου Κεφαλαίου «Μηχανική Στερεού Σώματος»  που ήταν προγραμματισμένο να διδαχθεί τελευταίο.    Συγκεκριμένα, μένουν εκτός οι ενότητες (παράγραφοι) από την Ενότητα 4.5. «Ροπή αδράνειας» και κάτω (Ενότητες 4.5 έως και 4.10).  Δεν περικόπτεται ύλη από τους Τόμους Α΄και Β΄ (Ηλεκτρομαγνητισμός).

Χημεία: Μένουν εκτός ύλης τα δύο κεφάλαια του Τόμου Β’, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να διδαχθούν τελευταία,  Κεφάλαιο 1ο «Οξειδοαναγωγή-Ηλεκτρόλυση) και 7ο Κεφάλαιο «Οργανική Χημεία».  Δεν περικόπτεται ύλη από τον Τόμο Α’, ούτε  γίνεται κάποια αναφορά στην «Τάση Ατμών» (το θέμα που μας απασχόλησε στο παρελθόν)

Βιολογία: Στον Τόμο Α’, μένει εκτός ύλης το 3ο Κεφάλαιο «Εξέλιξη» και η τελευταία παράγραφος 2.4.4 «Ρύπανση» του 2ου Κεφαλαίου «Άνθρωπος και Περιβάλλον».  Στον Τόμο Β’ μένουν εκτός ύλης τα τρία τελευταία Κεφάλαια,  Κεφάλαιο 7 «Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας», Κεφάλαιο 8 «Εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας στην Ιατρική», και Κεφάλαιο 9 «Εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία».

Επισυνάπτεται η υπουργική απόφαση:



Λήψη αρχείου

Σχετικά με ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών

Πρώην Δ/ντής:  3ου Γ/σίου και 3ου ΓΕΛ Κοζάνης


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *