Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

1)ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ είναι τα μέσα εκείνα που μεταφέρουν τον κόσμοι. Για παράδειγμα το λεωφορείο, το τρένο, το τρόλεϊ κ.α.

2) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΗΜΕΝΟΥ

Ο σιδηρόδρομος ανήκει στα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ και χωρίζετε σε δυο μέρη τον επιβατικό και τον εμπορικό σιδηρόδρομο. Ο επιβατικός μεταφέρει κόσμο από έναν σταθμό στον άλλο ,ενώ ο εμπορικός μεταφέρει εμπορεύματα. Το τρένο επίσης μπορεί να κάνει μακρινά ταξίδια στην Ευρώπη και σε αλλά μέρη του κόσμου. Η σιδηροδρομική γραμμή αποτελείται οπό δύο χαλύβδινες σιδηροτροχιές, τοποθετημένες σε στρωτήρες. Το κατάστρωμα της γραμμής, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τη μορφολογία του εδάφους, μπορεί να είναι σε όρυγμα ή σε επίχωμα με καταστατικές στηρίξεις. Για να κατανεμηθεί το φορτίο των συρμών στο έδαφος, οι τροχιές στερεώνονται στους στρωτήρες, που τοποθετούνται πάνω σε υποστηρίγματα από στρώμα λίθων, σε κατάλληλο πάχος. Οι στρωτήρες είναι φτιαγμένοι από ξύλο πρίνου, βελανιδιάς ή οξιάς, εμβαπτισμένο σε αντισηπτικές ουσίες. Πλάτος μιας γραμμής είναι η απόσταση μεταξύ των κεφαλών των σιδηροτροχιών.

Λειτουργούν δίκτυα με 30 περίπου διαφορετικά πλάτη από 0,600 m μέχρι 1,676 m, αλλά κανονικό εύρος θεωρείται το 1,435 m, που εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της Αμερικής, την Κίνα και σ’ ορισμένες γραμμές της Ιαπωνίας. Για να διατηρηθεί η μεγάλη ταχύτητα και στις καμπύλες επιβάλλεται η εξωτερική γραμμή να βρίσκεται πιο ψηλά από την εσωτερική για να εξουδετερωθούν τα αποτελέσματα της φυγόκεντρης δύναμης. Η μέγιστη υπερύψωση όμως δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 22 εκ. Το υλικό κίνησης περιλαμβάνει κύρια δύο κατηγορίες: το υλικό έλξης, δηλαδή τις διάφορες κινητήριες μηχανές και το τροχαίο υλικό, δηλαδή τις επιβατικές άμαξες και τις ειδικές άμαξες, όπως οι ταχυδρομικές, οι κλινάμαξες, που σ’ αυτές τα καθίσματα, με ειδικό μηχανισμό, μετατρέπονται σε κρεβάτια για τους ασθενείς, τα εστιατόρια, οι αυτοκινητάμαξες, οι φορτάμαξες, τα εμπορευματοκιβώτια κ.ά..

3) ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΗΞΗ

Η αρχαία δίολκος:

Η Δίολκος ήταν ένας 6 χλμ. μακρύς σιδηρόδρομος που μετέφερε τις βάρκες πέρα από τον Ισθμό της Κορίνθου τον 6ο αιώνα Π.Χ.. Τα φορτηγά που ωθήθηκαν από σκλάβους έτρεχαν σε αυλάκια μέσα σε μια διαδρομή ασβεστόλιθων.

Η Δίολκος λειτουργούσε για πάνω από 1300 χρόνια, μέχρι το 900.

Τρένα στις πόλεις

Τα πρώτα βαγόνια τραβηγμένα από άμαξες εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, τη Μάλτα, και τα μέρη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Άρχισαν στην Ευρώπη από περίπου το 1550 να λειτουργούν με την ξύλινες ράγες.

Ο χρόνος γέννησης του σιδηρόδρομου δεν είναι δυνατό να καθοριστεί με ακρίβεια, γιατί η ιστορία του αρχίζει με την εφαρμογή της σιδηροτροχιάς και προχωρά μέχρι την ατμομηχανή, με την οποία ταυτίστηκε. Πρόγονος του σιδηρόδρομου είναι η ατμάμαξα που η εμφάνισή της γίνεται περίπου το 18ο αιώνα και η λειτουργία της στηρίζεται στη μετατροπή του έργου της σταθερής ατμομηχανής του Βατ σε μηχανική έλξη. Αργότερα, στις αρχές του 19ου αιώνα, δύο Άγγλοι μηχανικοί πήραν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επειδή κατάφεραν να φτιάξουν ατμάμαξα, που εκινείτο σε σιδηροτροχιές. Το 1804, ο Τρέβιθικ, ο ένας από αυτούς, κίνησε τον πρώτο σιδηρόδρομο στη σιδηροτροχιά των ορυχείων του Μέρθαϊρ, στη νότια Ουαλία. Ένας συρμός 14 τόνων (5 βαγόνια με 5 τόνους ορυκτών και 10 άτομα) έκανε διαδρομή 16 χλμ., με ταχύτητα 8 χλμ. την ώρα. Η ατμάμαξα αυτή είχε ένα λέβητα με εσωτερική εστία, έναν οριζόντιο κύλινδρο κι έναν προθερμαντήρα του νερού τροφοδοσίας.

Μετά τον πρώτο αυτό πειραματισμό υπήρξαν πολλοί που ασχολήθηκαν με το θέμα, για να κάνουν μετατροπές στο μηχανισμό έλξης, στην πρόσφυση των τροχών στις σιδηροτροχιές κ.α.. Έτσι, υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στον τομέα μέχρι που, το 1829, ο Στέφενσον κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας, με 32 χιλιόμετρα την ώρα κι η τεχνική του εφαρμόστηκε στη γραμμή Λίβερπουλ – Μάντσεστερ, που εγκαινιάστηκε το 1830.

Το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας ακολούθησαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη και οι ΗΠΑ. Υπήρξαν, όμως, μεγάλα τεχνικά και οικονομικά προβλήματα, όπως η διάνοιξη διαβάσεων μέσα από ορεινούς όγκους, η δημιουργία θέσεων ανεφοδιασμού, η ζεύξη μεγάλων υδάτινων ρευμάτων κ.ά. Η εξάπλωση του σιδηροδρόμου έγινε κυρίως την περίοδο 1860-1910.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, η εμφάνιση των αυτοκινήτων και των αεροπλάνων μετέτρεψαν την κατάσταση στον τομέα των μεταφορών. Η ραγδαία τεχνική τελειοποίηση του αυτοκινήτου περιόρισε κατά πολύ τη χρήση του σιδηρόδρομου, ώστε να συζητιέται η σκοπιμότητα της διατήρησής του. Ωστόσο, σε μεγάλες αποστάσεις και για μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων ο σιδηρόδρομος αποδείχθηκε αναντικατάστατος. Οι μεταφορές των εμπολέμων και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους στηρίχθηκαν κατά κύριο λόγο στους σιδηροδρόμους.

Η κίνηση των σιδηροδρόμων γινόταν αρχικά με ατμομηχανές, των οποίων η τεχνολογία βελτιωνόταν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έγινε σαφές στις εταιρίες σιδηροδρόμων ότι το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ήταν πολύ υψηλό. Γι’ αυτό και σταδιακά οι ατμάμαξες άρχισαν να αντικαθίστανται από μηχανές έλξης ντίζελ (μια διαδικασία που, διεθνώς πλέον, έχει επονομαστεί «dieselisation»). Τη δεκαετία του ’70, με την πρώτη κρίση του πετρελαίου εντάθηκαν οι προσπάθειες για την ηλεκτροκίνηση των συρμών, η οποία έχει σήμερα διεθνώς επικρατήσει, αν και σε πολλές περιοχές, σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, η κίνηση γίνεται ακόμη με μηχανές ντίζελ.

Σήμερα δεν γίνεται πλέον λόγος για παρακμή των σιδηρόδρομων, καθώς κατέχουν πρωτεύουσα θέση στην οικονομία και ολοκληρώνουν τα άλλα μεταφορικά μέσα. Μετά το 1950 άρχισε η κίνηση των συρμών και με ηλεκτρική ενέργεια, με εξαίρεση τους αστικούς σιδηροδρόμους (μετρό), οι οποίοι ήσαν εξ αρχής ηλεκτροκίνητοι.

Σήμερα

Τρένα υψηλής ταχύτητας:

Στη διαδρομή Τόκιο – Οσάκα το Σικανοιών λειτουργεί από το 1964 με ένα σύστημα 51 συρμών τη μέρα, με σύνολο 50.000 θέσεων. Το τρένο κινείται με ταχύτητα 200 km/h. Στην κεντρική Ευρώπη λειτουργούν τα δίκτυα τον τραίνων TGV (Γαλλία) και ICE (Γερμανία). Συνδέουν τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Βελγίου και Ολλανδίας.

Σε ειδικά διαμορφωμένες γραμμές η ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h. Επίσης έχει καταγραφεί και το ρεκόρ ταχύτητας που φτάνει εως και τα 574,8 km/h.

Τρένα στις πόλεις

Το Τελεφερίκ Λυκαβηττού

Τις πυκνοκατοικημένες περιοχές των πόλεων εξυπηρετούν, συνήθως, τρία διαφορετικά δίκτυα λειτουργίας σιδηροδρόμων.

  • το τραμ με εναέρια ηλεκτροδότηση
  • το μετρό με επίγεια ηλεκτροδότηση και
  • ο Περιφερειακός ή προαστιακός σιδηρόδρομος με σύνθετη ηλεκτροδότηση.

Σε πολλές επίσης πόλεις στο κόσμο απαντάται και το περιορισμένο σιδηροδρομικό σύστημα το τελεφερίκ». Τέτοιο υφίσταται και στην Αθήνα στο λόφο Λυκαβηττού από το1965, το τελεφερίκ

Μεταφορά εμπορευμάτων

Η σιδηροδρομική μεταφορά είναι μια από τις οικονομικότερες μεθόδους για μεταφορά εμπορευμάτων με εξαίρεση τη θαλάσσια. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ορυκτών ή καυσίμων (π.χ. άνθρακα). Η μεταφορά εμπορευμάτων με σιδηρόδρομο είναι πρακτική που είναι ιδιαίτερα συνήθης στη Ρωσία αλλά και στην Αμερική, λόγω των ιδιαίτερα μεγάλων αποστάσεων στις χώρες αυτές.

4)ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Οι ατμομηχανές διαθέτουν ένα θάλαμο καύσης, όπου καινέ κάρβουνα. Με την βοήθεια τους παράγουν ατμό σε ένα λέβητα. Η πίεση του κινεί ένα εμβολο, το όπιο περιστρέφει τον κινητήριο τροχό. Πολύ συχνά , το κύριο όχημα της αμαξάς ακολουθείται  από το «εφοδιοφόρο» που μεταφέρει κάρβουνα και νερό. Ο πρώτος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε το 1879 από τον γερμανό μηχανικό Ζίμενς. Οι χώρες που δεν διαθέτουν αρκετό άνθρακα υιοθέτησαν αρχικά την ηλεκτρική κίνηση στα τρένα. Σήμερα στις περισσότερες  χώρες της Ευρώπης, κυριαρχούν τα ηλεκτρικά τρένα, αφού είναι πιο γρήγορα, πιο αθόρυβα και δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον Η πρώτη μηχανή ντίζελ παρουσιάστηκε το 1893 από τον γερμανό μηχανικό Ρούντολφ Ντίζελ. Τα τρένα ντίζελ καινέ πετρέλαιο. Η κίνηση από τον κινητήρα δεν πάει απευθείας στους τροχούς πρώτα περιστρέφει μια γεννήτρια. Η γεννήτρια παράγει ρεύμα που τροφοδοτεί τους ηλεκτροκινητήρες, οι όποιοι με την σειρά τους κινούν τους τροχούς του τρένου. Τα τρένα ντίζελ είναι κατώτερα από τα ηλεκτρικά, αλλά έχουν τα πλεονεκτήματα της εύκολης οδηγήσεις, του χαμηλού κόστους και της μεγάλης αυτονομίας.

5)ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τότε που σιδηρόδρομος μπήκε στην ζωή του ανθρώπου και της κοινωνίας η μεταφορά του ανθρώπου έγινε ποιο εύκολη. Γιατί δεν μολύνει το περιβάλλον, είναι γρήγορο άρα μεταφέρει πολύ ποιο γρήγορα τους επιβάτες. Επίσης μεταφέρει εμπορεύματα σε μακρινές αποστάσεις που ο άνθρωπος δεν μπορεί.

6) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Σιδηρόδρομος Βικιπαίδια

Γιάννης Τσιπλάκος

Το γήπεδο του Ajax FC

Άμστερνταμ Arena:

Η Άμστερνταμ Αρίνα (Amsterdam Arena) είναι ποδοσφαιρικό στάδιο στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Αρχικά, σχεδιάστηκε ως το κεντρικό σημείο της προσπάθειας του Άμστερνταμ να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, όταν η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς τελείωσε, το σχέδιο ήταν η δημιουργία ενός χώρου γενικών αθλημάτων στην περιοχή του Άμστερνταμ. Σήμερα, το στάδιο αποτελεί την έδρα του Άγιαξ, που είναι μια από τις παραδοσιακά δυνατότερες ομάδες της Ολλανδίας, και ολόκληρης της Ευρώπης. Το στάδιο φιλοξενεί επίσης την ομάδα μπέιζμπολ Άμστερνταμ Αντμίραλς.

Το στάδιο άνοιξε το 1996 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο που συνδυάζουν εισελκόμενη οροφή και επίπεδο με γρασίδι. Η χωρητικότητά του είναι 52.960 θέσεις. Το κόστος κατασκευής του σταδίου έχει εκτιμηθεί σε 212 εκατομμύρια φιορίνια, ή 96 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρώτος αγώνας που πραγματοποιήθηκε μετά τα εγκαίνιά του γηπέδου ήταν μεταξύ της ομάδας του Άγιαξ και της Μίλαν.

Ιστορία:

Από το 1989 Ajax εργάζονται για να αναπτύξουν σχέδια για ένα νέο γήπεδο. Το παλιό γήπεδο De Meer δεν πληρούνται πλέον οι απαιτήσεις των καιρών. Από το 1993, τα σχέδια για το Amsterdam Arena τελικό.

Εγκαίνια:

Η Αρένα του Άμστερνταμ ήταν στις 14 Αύγ 1996 κατά τη διάρκεια μιας μεγάλη τελετή έναρξης από την Βασίλισσα Βεατρίκη άνοιξε.Το τραγούδησε Trijntje Oosterhuis την τελετή γραμμένο ειδικά για αυτό το ύμνος στη θάλασσα . Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου έγινεTina Turner εδώ την πρώτη διεθνή καλλιτέχνη. Της πιό άγρια ​​όνειρα Tour ήταν συνολικά 155.000 θαυμαστές άνοιγμα Grand Arena.

αρχικούς στόχους:

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο πρώτος αγώνας στο γήπεδο παίζεται ανάμεσα σε Άγιαξ και Μίλαν . Αίας έχασε το φιλικό αγώνα με 0-3. Το πρώτο γκολ στο γήπεδο έγινε από τον Dejan Savićević . Το πρώτο γκολ αξιωματούχος σημείωσε από Marc Degryseλογαριασμό PSV κατά τη διάρκεια της μάχης για τον Johan Cruijff Shield . Η πρώτη επίσημη ολλανδική γκολ έχει σημειωθεί στο ίδιο αγώνα από René Eijkelkamp . Ο πρώτος στόχος ήταν Ajax στις 21 Αυγούστου 1996 από τον Κική Musampa στο την 81η λεπτό του πρωταθλήματος εναντίον NAC .

Σημαντικά γεγονότα:

Εκτός από διεθνείς αγώνες της ολλανδικής εθνικής ομάδας, ο αγώνας για το Johan Cruyff κλίμακας και Ajax αγώνες, το γήπεδο χρησιμοποιείται επίσης για άλλους σημαντικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Για παράδειγμα, το 1998 Champions League Final μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους έπαιξε. Κατά τη διάρκεια του Euro 2000 , το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2000, που διοργανώθηκε από την Ολλανδία και το Βέλγιο, υπήρχαν τρεις αγώνες της ομάδας, ένα προημιτελικό αγώνα και μισή τελικό έπαιξε αγώνα.

Επιπλέον, το γήπεδο που χρησιμοποιείται για ποπ συναυλίες και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ήδη συμβεί στην αρένα, όπως Phil Collins , U2 , Celine Dion , Rolling Stones , AC / DC , Simon and Garfunkel , Michael Jackson ,Metallica , Red Hot Chili Peppers , ο Robbie Williams , Tina Turner , Lenny Kravitz , René Froger , Bon Jovi , Eminem , ο David Bowie , Luciano Pavarotti , Andre Hazes (ακόμη και εδώ αποχαιρετιστήρια συναυλία του πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2004 μετά ήταν νεκρό), Madonna , Justin Timberlake , Genesis και η αστυνομία . Το 2008, Madonna , Bruce Springsteen , Bon Jovi , Celine Dion και ο Andre Rieu στην αρένα συνέβη.

Παρά το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι κατάλληλο για συναυλίες, η κριτική δεν είναι συχνά ο αέρας. Συγκεκριμένα, η ποιότητα του ήχου είναι συχνά περιγράφεται ως απαράδεκτη. Η Αρένα του Άμστερνταμ είναι ένα έργο στο οποίο με ειδικά πανιά στη δομή οροφής έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ποιότητα του ήχου. Για εκδρομές των μεγάλων καλλιτεχνών χρησιμοποιείται πολύ μια τυπική σκηνή και ρύθμιση ήχου. Τι σε ένα στάδιο ακούγεται τέλεια, δεν το Arena στον ήχο και το αντίστροφο.

Στην αρχή ήταν επίσης το σύστημα πληρωμών που ονομάζεται Arenas κριτική. Υπήρχε ένα ιδιωτικό νόμισμα εφευρέθηκε συνεχώς, έτσι ώστε να έπρεπε να μετατρέψει να δούμε τι πραγματικά έχει διευθετηθεί. Αυτό είναι μετά από κάποια επιμένουν προσαρμοστεί σε ένα σύστημα καρτών πληρωμής, με το εθνικό νόμισμα. Οι κάρτες πληρωμών επιταχύνουν τη διαδικασία πληρωμής, έτσι ώστε όσο το δυνατόν λιγότερο από την ομίχλη του ανταγωνισμού / απόδοσης. Περάσματα σε πολλά σημεία στο γήπεδο διαθέσιμες, τόσο κατά μετρητών και χρεωστικής κάρτας. Εάν τα μέτρα δεν είναι πλήρως προετοιμασμένοι, αυτά μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν για την επόμενη εκδήλωση ή πάλι να επιστρέψει στην κανονική πώληση, το υπόλοιπο ποσό το ένα λαμβάνει πίσω.Πολλοί επισκέπτες δείτε τις κάρτες ως συλλεκτικό είδος, επειδή για διάφορες συναυλίες και διαγωνισμοί γίνονται ειδικές κατασκευές.

Τον Μάιο και / ή τον Ιούνιο υπάρχουν συχνά συναυλίες των Toppers in Concert . Τον Ιούλιο του Arena με ID & T Dance φεστιβάλ οργανωμένο Sensation πραγματοποιήθηκε. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ή την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου το ετήσιο τουρνουά του Άμστερνταμ σχετικά με το πρόγραμμα. Αυτό που ξεκίνησε ως τουρνουά του Euro Έξι »το χειμώνα, παιζόταν σε ένα πεδίο μιας μορφής αίθουσα, το 1999 πέρασε στα IEP Τουρνουά διοργανώνεται από Άμστερνταμ Τουρνουά. Μια σειρά από διεθνείς κορυφαίους συλλόγους έχουν συμμετάσχει? Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Πόρτο, Γαλατάσαραϊ, Μπόκα Τζούνιορς, Ίντερ, Μίλαν, Λάτσιο, Σάντος, Βαλένθια, Πάρμα, Παναθηναϊκός και Ρίβερ Πλέιτ. Αυτό ανταμοιβές Τουρνουά επιθετικό ποδόσφαιρο, εκτός από τη χορήγηση σημεία για την ισοπαλία ή μια νίκη επίσης κάθε στόχος θα πρέπει να ανταμείβεται με ένα σημείο. Το 2010, το τουρνουά δεν θα παίξει λόγω των χρονικών περιορισμών, μέσω του προκριματικού γύρου του Champions League.

Μέλλον:

Επί του παρόντος υπάρχουν σχέδια για την επέκταση στην αρένα. Η πρόθεση είναι να επεκταθεί το γήπεδο με 2.000 θέσεις για χωρητικότητας περίπου 55.000 θέσεων. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω των καναλιών (η προσαρμογή αυτή έχει πραγματοποιηθεί από Ajax) και τις γωνίες των καλυμμάτων.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο παραλλαγές για την επέκταση. Η πρώτη περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο επιπλέον δακτυλίους του κάθε 5500 θέσεις και στις δύο άκρες του γηπέδου.Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μια χωρητικότητα 65.000 θέσεων. Στη δεύτερη παραλλαγή, η οροφή πρέπει να είναι για ένα τρίτο δαχτυλίδι ότι η συνολική χωρητικότητα σε 85.000 θα πρέπει να λάβει.

Amsterdam Arena Wikipedia

Γιάννης Τσιπλάκος

Χρόνια Καλά σε ολόκληρη την Εκπαιδευτική μας Κοινότητα

Εύχομαι σε όλους ένα 2013 γεμάτο με αγάπη και ανθρωπιά.

Ετικέτες:

Καλή σχολική χρονιά, Η Εστία Γνώσης της Χαλκίδας και… ένα quiz Μαθηματικών

Ξεκινήσαμε και φέτος και είναι καιρός να ενεργοποιήσουμε και πάλι το μαθητικά  μας ιστολόγια , τις ομάδες μας (πρέπει να είστε μέλη της ομάδας και συνδεδεμμένοι με τα στοιχεία του μαθητικού σας λογαριασμού για να τις δείτε) και το ιστολόγιο συνεργασίας σχολείων. Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και από την πλευρά του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα.

Θέμα 1ο) Επικοινωνία μαθητών

Οι μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου ζητάνε να επικοινωνήσουν με τους μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία, οπότε όποιοι μαθητές θέλουν ας εκμεταλλευτούν το ιστολόγιο συνεργασίας σχολείων, τις αναρτήσεις του καθώς και τον χώρο συζήτησης στην αντίστοιχη ομάδα.

Θέμα 2ο) Εστία Γνώσης


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τμήματα της Τρίτης Γυμνασίου θα επισκεφτούν την Εστία Γνώσης της πόλης μας στις 8 στις 9 και στις 14 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε τα μακρινά σχολεία να πάρουν μέρος  σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει κατά την επίσκεψή των δικών μας μαθητών στην Εστία Γνώσης. Αν μπορείτε να υποστηρίξετε τηλεδιάσκεψη και μπορείτε να το οργανώσετε, επισκεφτείτε την σχετική σελίδα της Τηλεστίας και συμπληρώστε σχετική αίτηση. Αν πάλι δεν είναι βολικές για εσάς οι παραπάνω ημερομηνίες, μπορείτε να ζητήσετε νέες. Τα σχολεία που είναι κοντά στη Χαλκίδα, θα μπορούσαν να οργανώσουν εκπαιδευτική ημερήσια εκδρομή με περιήγηση στην πόλη και στην Εστία Γνώσης.

Θέμα 3ο) Quiz στα μαθηματικά!

Διαβάστε το quiz που δίνω παρακάτω αλλά κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στο ιστολόγιο του σχολείου μας και με σχόλιο να αφήσετε την απάντησή σας. Ως το τέλος της χρονιάς θα έχετε κερδίσει πολλά τόσο από τα μαθηματικά όσο και από την χρήση των ιστολογίων, των ομάδων κτλ.

Μαθηματική Γωνιά

Το quiz των μαθηματικών: θέμα 1ο

Πρόβλημα (ΗΠΑ 2003)

Ο δείκτης της βενζίνης στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο κατά το 1/8. Ο οδηγός βάζει 15 λίτρα βενζίνη και βλέπει ότι τώρα το ρεζερβουάρ είναι κατά τα 3/4 γεμάτο.

Πόσα λίτρα πρέπει να βάλει ακόμα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ;

Αλεξίου Ιωάννης

Μαθηματικός


Αυτά για αρχή και περιμένουμε ανταπόκριση από τα σχολεία που ήδη συμμετέχουν σε αυτό το ιστολόγιο αλλά και από όποιο άλλο σχολείο επιθυμεί!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές!

Ετικέτες: , , ,

Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ!!!!!!

Τα όνομα  μου είναι Ηλίας και είμαι 12 χρονών. Πάω στο 2ο γυμνάσιο Χαλκίδας  Α’  τάξη. Μου αρέσουν τα πάρτι και οι εκδηλώσεις  όπως αποκριές κ.α. γιατί έχουν φαγητά  και φυσικά  διασκεδάζω με τους  φίλους μου.

Αυτό που μου αρέσει να κάνω είναι να τραγουδάω. Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια είναι η  LADY GAGA. Είμαι fan της!

Επίσης μου αρέσει να παίζω βόλεϊ και μπάσκετ, αλλά μου αρέσει να τα παρακολουθώ  είτε στην τηλεόραση είτε από κοντά.

Να  προσθέσω ότι μου αρέσουν και τα σκυλάκια!!!!!!!!!!!!

Ηλίας Γ.

ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!!!

Με λένε Αγγελική και είμαι 12 χρονών. Είμαι μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας και πάω στην Α’ Γυμνασίου και το πολυαγαπημένο μου τμήμα είναι το Α1!!! Mένω στην Χαλκίδα. Το χόμπι μου είναι η ζωγραφική. Επίσης λατρεύω το volley και τα ζώα.

Γενικώς είμαι ένα  πολύ ζωόφιλο άτομο και έχω πολλά ζώα στο σπίτι μου.  Όταν μεγαλώσω θα  ήθελα να γίνω ένας σπουδαίος  Κτηνίατρος. Το έχω βάλει στόχο!!! Επιπλέον μου αρέσουν το ποδήλατο, η κολύμβηση  και το να παίζω ρακέτες!!!!  Αυτά είναι τα ποιο σημαντικά πράγματα που  χρειάζεται να ξέρεις για εμένα. Αν με γνωρίσεις σίγουρα θα με αγαπήσεις.

Αυτά για έμενα, Αγγελική.

MYSELF!

Hello everyone,

My name is Alexis, I am 12 years old and I live at the beautiful city of Halkida!

I like so much to play basketball and football.

I have one sister. Her name is Melina and she is 6 years old.

Some weekends I meet with my friends and we play basketball or football.

My favorite hobby is graffiti. I like to do sketches on papers.

That’s me!

Please comment!

Καλή χρονιά

Από το 490 Γυμνάσιο Αθήνας σας ευχόμαστε:

Special olympics: υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στο Γαλαξίδι

https://blogs.sch.gr/gymgalax/?p=135

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

ΥΓ. Για τους «ανήσυχους μαθητές» που θέλουν να μάθουν πώς υπολογίζεται η ημερομηνία του Πάσχα μπορούν να ρίξουν μια ματιά σε σχετικό άρθρο στο blog μου.

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΕΛΙΖΑ

ΣΠΟΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

ΠΑΡΤΕ ΤΗΛ ΣΤΟ ΕΛΙΖΑ … 115 25 … ΤΩΡΑ … ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων