Μια συνάντηση με τα βιολογικά προιόντα

Επισκευθήκαμε ενα κατάστημα της πόλης με βιολογικά προιόντα και κάναμε κάποιες ερωτήσεις στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος που αφορούν την διατροφή.

Τα προιόντα που πουλάτε ειναι τοπικά;  

Δεν ειναι όλα τοπικά, προσπαθώ να έχω όσα πιο πολλά μπορώ  απ’την περιοχή μας. Επειδή όμως δεν βρίσκω απ’ολα, φέρνουμε και απο άλλα μέροι της Κρήτης, της Ελλάδας και του εξωτερικού.   

Υπάρχει βιολογικό ελαιόλαδο; και πού παράγεται;

Ναι υπάρχει είναι εδω της περιοχής είναι   απο το Λασίθι.

Ποιό προιόν έχει την μεγαλύτερη ζήτηση;

Τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Αυτα είναι στην πρώτη προτίμηση.Πώς συνδυάζονται τα βιολογικά προιόντα με την τοπική παράδοση;

Παλιά προσπαθούσε ο κόσμος εδώ στην Κρήτη, να τρέφεται σωστά. Θα λέγαμε πως είναι ενα έθιμο της περιοχής μας να έχουμε μια πολύ καλή και σωστή διατροφή. Ετσι λοιπόν συνδέεται στο να καλλιεργούμε αγνά, χωρις λίπασμα φυτοφάρμακα.Έτσι είναι πολύ καλό για την υγεία μας.Θεωρείτε εσείς πως υπάρχει στροφή στην παραδοσιακή διατροφή μεσα απο τα βιολογικά προιόντα; 

Υπάρχει αρκετή ζήτηση, το παραδέχονται αυτό και οι παιδίατροι και συμβουλεύουν τις μαμάδες μόλις γεννιούνται τα παιδιά να τα τρέφουν έτσι με τον σωστό τρόπο, οπωσδήποτε με βιολογικά τρόφιμα.