17.7 Ρυθμίσεις -> “Άδεια Creative Commons”

Αφορά: Ρυθμίσεις
 
Τελευταία ενημέρωση στις: 10 Δεκεμβρίου 2019

Για να ενημερώσετε τους επισκέπτες του ιστολογίου σας ότι το περιεχόμενο του υπόκειται σε κάποια πνευματικά δικαιώματα, μπορείτε να αξιοποιήσετε την δυνατότητα προσθήκης άδειας Creative Commons σε αυτό. Αναλυτικές πληροφορίες για τα διάφορα επίπεδα των αδειών Creative Commons θα βρείτε στο https://creativecommons.ellak.gr/fylladio/

Μπορείτε να εφαρμόσετε άδεια Creative Commons για το σύνολο του περιεχομένου του ιστολογίου σας ή/και ξεχωριστές για κάθε άρθρο.

Για να εφαρμόσετε μία άδεια για το σύνολο του περιεχομένου του ιστολογίου σας κάντε τα εξής βήματα:

  1. Μεταβείτε στην διαχείριση του ιστολογίου σας και από εκεί μέσω του κάθετου μενού στο «Ρυθμίσεις»–>Άδεια Creative Commons.
  2. Στην οθόνη αυτή διαμορφώστε την άδεια που θέλετε να ισχύει στο ιστολογιο σας και πατήστε το κουμπί «Αποθήκευση αλλαγών» που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αυτό θα προσθέσει κάτω από κάθε άρθρο του ιστολογίου σας ένδειξη σχετικά με την άδεια Creative Commons που ισχύει για αυτό.

Επιπλέον μπορείτε να βάλετε και την σχετική μικροεφαργογή σε κάποια πλευρική στήλη του ιστολογίου σας ώστε να είναι πιο διακριτή από τους επισκέπτες. Για να το επιτύχετε αυτό:

  1. Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου ρυθμίσεις – Άδεια Creative Commons – Εξ’ορισμού άδεια και επιλέξτε μία άδεια που σας ταιριάζει από το πλαίσιο με τις επιλογές (drop down list combo box). Χωρίς την επιλογή αυτή η μικροεφαρμογή δεν θα εμφανίζεται.
  2. Μεταβείτε στην διαχείριση του ιστολογίου σας και από εκεί μέσω του κάθετου μενού επιλέξτε «Εμφάνιση–>Μικροεφαρμογές»
  3. Προσθέστε την μικροεφαρμογή «Creative Commons Άδεια» σε κάποια πλευρική στήλη του ιστολογίου σας.

Αν θέλετε για κάποιο άρθρο να εφαρμόσετε διαφορετική άδεια χρήσης, αρκεί στη στην οθόνη επεξεργασίας του άρθρου στο κάτω μέρος και συγκεκριμένα στην περιοχή «Αδεια Creative Commons» να αλλάξετε την άδεια που ισχύει για το συγκεκριμένο άρθρο.

Διαβάστε το πως μπορείτε και εσείς, να βρείτε και να εισάγετε εύκολα εικόνες Creative Commons σε άρθρο σας, στην παράγραφο 6.8.5 Αναζήτηση – Εύρεση εικόνας με πνευματικά δικαιώματα Creative Commons