9 Σύνδεσμοι

Αφορά: Σύνδεσμοι
 
Τελευταία ενημέρωση στις: 23 Νοεμβρίου 2021

Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες με εξωτερικούς συνδέσμους χρησιμοποιώντας την επιλογή του κάθετου μενού Σύνδεσμοι –> Νέος σύνδεσμος. Για να τους εμφανίσετε στο ιστολόγιο σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αντίστοιχη μικροεφαρμογή. – Ο τρόπος προσθήκης μικροεφαρμογών δίνεται στην παράγραφο Μικροεφαρμογές-. Οι σύνδεσμοι μπορούν να ομαδοποιηθούν σε κατηγορίες συνδέσμων. (δεν είναι οι ίδιες με αυτές των άρθρων).
Επιλέγοντας από το κάθετο μενού Σύνδεσμοι ->Όλοι οι σύνδεσμοι προβάλλονται όλοι οι ήδη καταχωρημένοι εξωτερικοί σύνδεσμοι του ιστολογίου σας (Εξ ορισμού στα ιστολόγια που φιλοξενούνται στο https://blogs.sch.gr υπάρχουν σύνδεσμοι σχετικοί με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).

Εικόνα 36 - Σύνδεσμοι

Στην λίστα των συνδέσμων μαζί με το όνομα του, εμφανίζονται και το αντίστοιχο URL, η κατηγορία του, η σχέση το αν είναι Ορατός ή όχι και η αξιολόγηση του

  • Όνομα – Το όνομα/κείμενο που έχετε γράψει για τον σύνδεσμο
  • URL – Το URL (διεύθυνση Web) του συνδέσμου
  • Κατηγορίες – Η/οι κατηγορία/κατηγορίες στην οποία έχετε εντάξει τον σύνδεσμο.
  • Σχέση – Εμφανίζει όλες τις XFN σχέσεις του κάθε συνδέσμου
  • Ορατό – Αν ο σύνδεσμος είναι ορατός ή όχι στο ιστολόγιο σας
  • Αξιολόγηση – Τιμές από 0 έως 10, αναπαριστά το πώς εσείς χαρακτηρίζετε τον σύνδεσμο αυτό. Το 0 συμβολίζει ότι δεν θέλετε/έχετε βαθμολογήσει τον σύνδεσμο. Το τι ακριβώς σημαίνει η αξιολόγηση εξαρτάται από εσάς. π.χ. μπορεί να θέλετε να το αξιοποιήσετε για να ορίσετε στην συνέχεια την σειρά που αυτός θέλετε να εμφανίζεται στην μικροεφαρμογή «Σύνδεσμοι»

Πηγαίνοντας το ποντίκι πάνω από κάθε σύνδεσμο βλέπετε 2 επιλογές:

  • Επεξεργασία –Μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία του συνδέσμου π.χ. Όνομα Url κ.α.
  • Διαγραφή – Διαγράφετε μόνιμα τον σύνδεσμο από το ιστολόγιο σας

Αν θέλετε να εκτελέσετε εργασίες ταυτόχρονα σε πολλούς συνδέσμους π.χ. διαγραφή, τσεκάρετε τα κουτάκια δίπλα από το κάθε ένα που θα θέλατε να αλλάξετε και στη συνέχεια να επιλέξτε από το πλαίσιο Μαζική επεξ/σιά που υπάρχει πάνω επάνω μέρος της σελίδας την επιθυμητική ενέργεια. Μετά από την κατάλληλη επιλογή, πατήστε το κουμπί Εκτέλεση.