Δημοσιεύθηκε στην Origami...

Origami Σελιδοδείκτης σε 5 λετπά!

Γεια σας!

Επειδή όλοι πηγένουμε σχολείο, όλοι διαβάζουμε βιβλία και για αυτό όλοι χρειαζόμαστε τους σελιδοδείκτες! Οπότε έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα έναν εύκολο τρόπο για να φτιάχνουμε σελιδοδείκτες, και πολύ γρήγορο μάλιστα! Τώρα θα μου πεις , αφού μπορώ απλώς να τσακίσω την σελίδα! Σωστό και αυτό, αλλά δεν θα έχει την ίδια πλάκα ούτε θα είναι τοσο όμορφο με μία τσακισμένη σελίδα από έναν πούχρωμο σελιδοδείκτη που έχετε φτιάξει εσείς!

Οπότε τι περιμένεις; Πήγενε γρήγορα να φέρεις χαρτί, ψαλίδι, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές και ό,τι άλλο θες για να διακοσμήσεις τον σελιδοδείκτη σου!

Χαρτί: Αν θες ο σελιδοδείκτης σου να είναι πιο μικρός μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαστάκια σημιώσεων (χωρίς κόλλα). Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε χαρτάκια σημειώσεων μπορείτε να παραλείψετε το πρώτο βήμα. Μπορείς επίσης να χρρησιμοποιήσεις χρωματιστό χαρτί για να είναι πιο ωραίο.

Πάμε να ξεκινήσουμε!!!

  1. Πέρνουμε το χαρτί μας και το κόβουμε έτσι ώστε να είναι τετράγωνο(εάν δεν ξέρετε πώς, δείτε το προηγούμενο άρθρο: Πώς να κάνετε το ορθογώνιο χαρτί τετράγωνο)
  2. Το γυρνάμε μπροστά μας έτσι ώστε να μιάζει μέ ρόμβο, πέρνουμε την κάτω γωνία, την βάζουμε να ακουμπήσει την πάνω γωνία και τσακίζουμε
  3. Τώρα η γωνία θέλουμε να κοιτάει προς τα πάνω και η ίσια πλευρά να είναι κοντά στα χέρια σας. Πέρνετε τις δύο γωνίες από κάτω, της ακουμπάτε στην από πάνω και μετά τσακίζετε για να γίνει το χαρτί σαν ρόμβο
  4. Ξεδιπλώνετε αυτό που διπλώσατε στο προηγούμενο βήμα, και πέρνετε από την πάνω γωνία το χαρτί που είναι από πάνω και διπλώνετε κάτω ώστε να ακουμπήσει πάνω στις γραμμές από την τσάκιση που κάναμε πριν. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήσαμε ένα τσεπάκι
  5. Τώρα κάνουμε το ίδιο που είχαμε κάνει και στο τρίτο βήμα, μόνο που περνάμε τα δύο τριγωνάκια μέσα στο τσεπάκι που έχουμε δημιουργήσει
  6. ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ!!! Πάρτε μπογιές χαρτόνια κορδέλες και ό,τι άλλο θέλετε!

Ορίστε και μερικές ιδέες!

origami zakladka 52

origami zakladka 46origami zakladka 1

origami zakladka 11

Μπορείτε βέβαια να κάνετε και κάτι πιο απλό, ένα σχέδιο που σας αρέσει ή το όνομά σας ή μα γράψετε κάτι όπως let’s read.

 

Ορίστε ο δικός μου σελιδοδείκτης!

1674726875447 20230126 115407Αν θέλετε, στείλτε μου τι γτιάξατε εσείς, και αν μαζευτούν πολλές φωτογραφίες, ίσως να τις ανεβάσω σε άρθρο!

 

Αυτά είχα να πώ, αντίοοοοοοοο!

3 σκέψεις σχετικά με το “Origami Σελιδοδείκτης σε 5 λετπά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *