ΦΑΓΗΤΟ

Η ρωμαϊκή κουζίνα βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές, απλά υλικά και δυνατές γεύσεις. Δεν είναι μόνο το τι τρως, αλλά και το πού και πώς: στα σοκάκια, σε μικρά τρατορίες ή σε παλιές οικογενειακές ταβέρνες με συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά.

Παραδοσιακά Πιάτα

  • Carbonara
    Φτιαγμένη όπως πρέπει, με αυγό, pecorino romano, guanciale (χοιρινό μάγουλο) και μαύρο πιπέρι. Χωρίς κρέμα γάλακτος!

  • Cacio e Pepe
    Από τα πιο απλά και εμβληματικά πιάτα: μακαρόνια, pecorino και πιπέρι. Όλα παίζουν με την ισορροπία και την υφή.

  • Amatriciana
    Ντομάτα, guanciale και pecorino. Πικάντικη και γεμάτη νοστιμιά.

  • Saltimbocca alla Romana
    Φιλέτο μοσχάρι με προσούτο και φύλλα φασκόμηλου, μαγειρεμένο σε κρασί. Κυριολεκτικά σημαίνει “πηδάει στο στόμα” — και ναι, το κάνει!

  • Carciofi alla Romana / alla Giudia
    Αγκινάρες μαγειρεμένες είτε ρωμαϊκά (με σκόρδο και μυρωδικά), είτε “alla giudia” (εβραϊκή συνταγή – τηγανητές μέχρι να γίνουν τραγανές).

 

Επιλογές για Επιδόρπιο & Ποτό

  • Tiramisù: Το κλασικό ιταλικό επιδόρπιο σε πολλές εκδοχές.

  • Gelato: Παγωτό διαφορετικό απ’ ό,τι έχεις συνηθίσει – πιο πυκνό, πιο φυσικό, πιο απολαυστικό.

  • Espresso: Ολοκληρώνει κάθε γεύμα.

  • Λευκό ή κόκκινο κρασί από το Λάτσιο, η περιφέρεια της Ρώμης – συνοδεύει τέλεια σχεδόν όλα τα πιάτα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση