Η ρωμαϊκή κουζίνα βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές, απλά υλικά και δυνατές γεύσεις. Δεν είναι μόνο το τι τρως, αλλά και το πού και πώς: στα σοκάκια, σε μικρά τρατορίες ή σε παλιές οικογενειακές ταβέρνες με συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά.
Παραδοσιακά Πιάτα
-
Carbonara
Φτιαγμένη όπως πρέπει, με αυγό, pecorino romano, guanciale (χοιρινό μάγουλο) και μαύρο πιπέρι. Χωρίς κρέμα γάλακτος! -
Cacio e Pepe
Από τα πιο απλά και εμβληματικά πιάτα: μακαρόνια, pecorino και πιπέρι. Όλα παίζουν με την ισορροπία και την υφή. -
Amatriciana
Ντομάτα, guanciale και pecorino. Πικάντικη και γεμάτη νοστιμιά. -
Saltimbocca alla Romana
Φιλέτο μοσχάρι με προσούτο και φύλλα φασκόμηλου, μαγειρεμένο σε κρασί. Κυριολεκτικά σημαίνει “πηδάει στο στόμα” — και ναι, το κάνει! -
Carciofi alla Romana / alla Giudia
Αγκινάρες μαγειρεμένες είτε ρωμαϊκά (με σκόρδο και μυρωδικά), είτε “alla giudia” (εβραϊκή συνταγή – τηγανητές μέχρι να γίνουν τραγανές).
Επιλογές για Επιδόρπιο & Ποτό
-
Tiramisù: Το κλασικό ιταλικό επιδόρπιο σε πολλές εκδοχές.
-
Gelato: Παγωτό διαφορετικό απ’ ό,τι έχεις συνηθίσει – πιο πυκνό, πιο φυσικό, πιο απολαυστικό.
-
Espresso: Ολοκληρώνει κάθε γεύμα.
-
Λευκό ή κόκκινο κρασί από το Λάτσιο, η περιφέρεια της Ρώμης – συνοδεύει τέλεια σχεδόν όλα τα πιάτα.