Συνταγή 2. Βrownies ♥

→Υλικά
  • 1 φλ. φιστικοβούτυρο (ή ταχίνι ολικής άλεσης)
  • 4 κσ. κακάο
  • 4-6 κ.σ μέλι
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας παχύρευστο (από κονσέρβα)
  • 3 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Για τα brownies

♥Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες και τα πολτοποιούμε.

♥Σε μικρό σκεύος ή μπολ στρώνουμε λαδόκολλα.

♥Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

♥Αφού παγώσει το γλυκό το βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.

♥Αναποδογυρίζουμε το παγωμένο γλυκό, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε σε κομμάτια.

♥Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας. αν έχετε καραμελόχαρτα βάλτε τις μπουκιές brownies μια-μια σε χαρτάκια και διατηρήστε τα στο ψυγείο να είναι πάντα δροσερά.

♥Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσουν κάθε φορά που θέλουμε σερβίρουμε.

♥Τα brownies μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξή σας καλυμμένα πολύ καλά σε σκεύος.

πηγή: argiro.gr