→Υλικά
-
1 φλ. φιστικοβούτυρο (ή ταχίνι ολικής άλεσης)
-
4 κσ. κακάο
-
4-6 κ.σ μέλι
-
1/2 φλ. γάλα καρύδας παχύρευστο (από κονσέρβα)
-
3 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
-
2 πρέζες αλάτι
-
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
-
1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Για τα brownies
♥Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες και τα πολτοποιούμε.
♥Σε μικρό σκεύος ή μπολ στρώνουμε λαδόκολλα.
♥Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
♥Αφού παγώσει το γλυκό το βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.
♥Αναποδογυρίζουμε το παγωμένο γλυκό, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε σε κομμάτια.
♥Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας. αν έχετε καραμελόχαρτα βάλτε τις μπουκιές brownies μια-μια σε χαρτάκια και διατηρήστε τα στο ψυγείο να είναι πάντα δροσερά.
♥Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσουν κάθε φορά που θέλουμε σερβίρουμε.
♥Τα brownies μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξή σας καλυμμένα πολύ καλά σε σκεύος.
πηγή: argiro.gr