Ανώνυμη περιήγηση και Ανωνυμία και το όφελος τους στις διαδικτυακές συναλλαγές

Ορισμένες μέθοδοι που κάνουν χρήση ανώνυμων πληρωμών είναι ευρέως χρήσιμες για τη διασφάλιση του απορρήτου μας, ενώ πραγματοποιούν οποιαδήποτε συναλλαγή αγοράς ή πώλησης στο διαδίκτυο. Λοιπόν, χωρίς αμφιβολία, η ανωνυμία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί η πλήρης προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.

Όταν πραγματοποιείτε πληρωμές στο διαδίκτυο σε ανώνυμη περιήγηση, πρέπει να γνωρίζετε τα ασφαλή διαδικτυακά μέσα συναλλαγών. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα βρείτε μερικούς τρόπους πληρωμής και τους οδηγούς ασφαλείας.

  • Ένας πλήρως ασφαλής τρόπος πραγματοποίησης πωλήσεων ή αγορών στο διαδίκτυο.
  • Δεν χρειάζεται να αποκαλύψετε κανένα από τα διαπιστευτήρια της πιστωτικής σας κάρτας.
  • Η ταυτότητά σας παραμένει ανώνυμη από χάκερς. 

                                                                             Πληρωμές με κρυπτογράφηση

Οι πληρωμές με κρυπτογράφηση, είναι μια μορφή διαδικτυακών συναλλαγών που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση πληρωμής στο διαδίκτυο. Τα διακριτικά της κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται για σκοπούς πληρωμής, τα οποία επαληθεύονται μαζί με κάθε συναλλαγή. Συχνά, η χρήση κρυπτονομισμάτων θεωρείται κατά την εκκαθάριση διαδικτυακών πληρωμών ως ανώνυμη

Όταν επιθυμείτε να κάνετε ασφαλείς πληρωμές για ιδιωτικές συναλλαγές, το crypto είναι η καλύτερη μέθοδος. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση σε υψηλό βαθμό διατίθεται σε ακριβό εύρος, το οποίο μπορεί να αγοραστεί μόνο μέσω της ανταλλαγής κρυπτογράφησης. Επίσης, η κρυπτογράφηση πρέπει να καταχωρηθεί με τα προσωπικά στοιχεία για την άρνηση της ανωνυμίας σας

Μεταξύ των διαδικτυακών μεθόδων πληρωμής, η κρυπτογράφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τέτοιες συναλλαγές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μαζί με την εφαρμογή του πορτοφολιού σας. Το Crypto είναι μια εξαιρετική μέθοδος ανώνυμης λειτουργίας.

Είδη απατών στο διαδίκτυο:Phising

Tο “ηλεκτρονικό ψάρεμα” (ή Phishing) είναι μια μορφή επίθεσης κοινωνικής μηχανικής, στην οποία ο εγκληματίας μιμείται μια αξιόπιστη οντότητα, ζητώντας από το θύμα να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες. Το Phishing είναι ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο ‘θύτης’ υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, καταχρώμενος την ελλιπή προστασία που παρέχουν τα ηλεκτρονικά εργαλεία, και την άγνοια του χρήστη-‘θύματος’, με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων, δε όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί.

Η πρώτη περιγραφή της τεχνικής Phishing έγινε το 1987 σε μία παρουσίαση στο διεθνές συνέδριο χρηστών της Hewlett-Packard, από την Interex. Στην πράξη όμως, οι πρώτες καταγεγραμμένες ενέργειες Phishing ήρθαν πολύ αργότερα, για να πλήξουν την τότε μεγαλύτερη διαδικτυακή υπηρεσία επικοινωνίας AOL, το 1995, που την περίοδο εκείνη εξυπηρετούσε 3.5 εκατομμύρια λογαριασμούς. Οι “phishers”, δημιουργώντας ψεύτικους λογαριασμούς, επικοινωνούσαν με τους χρήστες της υπηρεσίας υποδυόμενοι υπαλλήλους της ίδιας της εταιρίας, ζητώντας απροκάλυπτα από τους χρήστες τους προσωπικούς τους κωδικούς και τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, συνήθως με την πρόφαση πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον λογαριασμό τους[

Reading time icon
1844933

Βελτιστοποίηση της ασφάλειας στις διαδικτυακές συναλλαγές

  • Η ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές γίνεται όλο και πιο σημαντικό θέμα καθώς ο αριθμός των διαδικτυακών απατών και επιθέσεων στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα εξετάσουμε τις κύριες απειλές για την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτές.

  • Πρώτον, η κύρια απειλή για την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι η κλοπή ταυτότητας. Οι κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν στην κλοπή προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών πιστωτικών καρτών μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες και πιστωτικά προβλήματα. Για να προστατευτούμε από αυτούς τους τύπους επιθέσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να αποφεύγουμε την αποθήκευση πληροφοριών πιστωτικών καρτών σε μη ασφαλείς υπολογιστές ή δημόσιους υπολογιστές.
  • Μια άλλη απειλή για την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι οι απάτες phishing. Οι απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος είναι δόλια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ιστότοποι που εξαπατούν τους χρήστες να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Για να προστατευτούμε από αυτές τις απάτες, θα πρέπει πάντα να ελέγχουμε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου και να βεβαιωνόμαστε ότι είναι ασφαλής πριν εισαγάγουμε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Θα πρέπει επίσης να είμαστε επιφυλακτικοί για τυχόν ανεπιθύμητα email ή μηνύματα που ζητούν προσωπικά στοιχεία.
  • Το κακόβουλο λογισμικό είναι μια άλλη απειλή για την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το κακόβουλο λογισμικό είναι κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να μολύνει υπολογιστές και να κλέψει προσωπικές πληροφορίες, όπως διαπιστευτήρια σύνδεσης ή αριθμούς πιστωτικών καρτών. Για να προστατευθούμε από κακόβουλο λογισμικό, θα πρέπει να διατηρούμε ενημερωμένο το λογισμικό προστασίας από ιούς και να αποφεύγουμε να κάνουμε κλικ σε συνδέσμους ή να κατεβάζουμε συνημμένα από μη αξιόπιστες πηγές.
  • Τέλος, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi είναι συχνά μη ασφαλή και είναι εύκολα προσβάσιμα από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Για να προστατευτούμε όταν χρησιμοποιούμε δημόσιο Wi-Fi, θα πρέπει να αποφεύγουμε την εισαγωγή προσωπικών στοιχείων, όπως κωδικούς πρόσβασης ή στοιχεία πιστωτικών καρτών, και να χρησιμοποιούμε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) όταν είναι δυνατόν.
  • Συμπερασματικά, η ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι απαραίτητη για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών και των οικονομικών μας. Λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης, η αποφυγή απατών ηλεκτρονικού ψαρέματος, η ενημέρωση του λογισμικού προστασίας από ιούς και η προσοχή κατά τη χρήση δημόσιου Wi-Fi, μπορούμε να προστατευτούμε από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικτυακές μας συναλλαγές είναι ασφαλείς.