Αρχική » e-Learning » e-reading: πρόγραμμα ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων

Φεβρουάριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν   Μαρ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kατηγορίες

e-reading: πρόγραμμα ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων

Η συσκευή Kindle για την ανάγνωση βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή (e-books) που εμπορεύεται το Amazon είναι λίγο πολύ γνωστή. Ωστόσο, το γεγονός ότι το λογισμικό ανάγνωσης είναι αποκλειστικά συνδεδεμένο με τη συγκεκριμένη συσκευή, είναι ασφαλώς ένας μεγάλος περιορισμός.

Ένα νέο ελεύθερο λογισμικό ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, το Blio,  θα είναι διαθέσιμο μέσα στο μήνα αυτό και φαίνεται να συγκεντρώνει χαρακτηριστικά πολύ ανταγωνιστικά στην παραπάνω συσκευή. Το γεγονός ότι μπορεί να συνδέεται με πολλές συσκευές εξωτερικές, όπως υπολογιστές γραφείου, φορητούς ή έξυπνα τηλέφωνα, και να υποστηρίζει το πρωτότυπο σχέδιο (γραμματοσειρές, γραφικά) ενός βιβλίου το καθιστά πολύ ελκυστικό. Επίσης, το ότι μπορεί να «διαβάζει» το κείμενο ενός βιβλίου είναι σημαντικό βήμα για την προσβασιμότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων από ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Επιπλέον, οι χρήστες του λογισμικού θα μπορούν να υπογραμμίζουν το κείμενο και να το διαμοιράζονται μεταξύ τους με τα προσωπικά τους σχόλια.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την πηγή: Future of eReading might not be iPad, but Blio, by Meris Stansbury, Associate Editor.


Σχολιάστε

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων